Ancheta Parchetului General a aratat ca masina lui Dan Condrea a intrat in copac cu o viteza de peste 100km/h "ca urmare a actiunii conducatorului auto", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, o reprezentanta a institutiei.

Masina lui Dan Condrea, distrusa in accidentFoto: Captura Digi 24

"Era evident ca manevra aduce o stare de pericol grav si iminent, decesul fiind consecinta unui act suicidal", a precizat Cornelia Adriana Sandru, consiliera a procurorului general.

Concluzia se bazeaza pe rezultatele expertizelor criminalistica si tehnica si pe restul probelor adunate in ancheta procurorilor.

Automobilul nu avea defectiuni iar autopsia lui Condrea nu a aratat leziuni fara legatura cu accidentul, a spus sursa citata.

Urmele de rulare de 52,3 metri arata ca autoturismul si-a schimbat directia rectilinie indreptandu-se spre zona unde se aflau copaci, a declarat aceasta.

Moartea lui Condrea a fost violenta si exista o legatura de cauzalitate directa intre leziunile suferite de acesta si accidentul suferit in seara zilei de 22 mai, a precizat Sandru.

Parchetul General a clasat cauza privind uciderea din culpa.