Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a fost implicat, duminica, in jurul orei 14:00, intr-un accident rutier, insa s-a prezentat la politie abia luni seara. Politistii i-au suspendat permisul pentru 30 de zile si l-au sanctionat cu cinci puncte penalizare. Orban a primit aceste sanctiuni pentru ca a declarat accidentul rutier in care a fost implicat, cu cinci ore intarziere fata de limita legala de 24 de ore.

Incidentul a avut loc, duminica dupa-amiaza, pe Soseaua Cotroceni din Capitala, in fata cinematografului cu acelasi nume. Autoturismul lui Orban s-a ciocnit cu un Matiz, iar in urma coliziunii a rezultat doar pagube materiale - a declarat seful Brigazii de Politie Rutiera, Marian Motoc.

Potrivit politistului, Orban a declarat ca a anuntat mai tarziu accidentul pentru ca a trebuit sa faca niste analize medicale. Ziarul "Cotidianul" relateaza ca ministrul a pierdut controlul volanului si a intrat in Matizul care se afla pe marginea drumului. Unii martori sustin ca in accident ar fi fost acrosata si o femeie, insa informatia nu a fost confirmata de politisti. In acest caz a fost declansata o ancheta.

Ministrul Transporturilor a refuzat marti, la intrarea in Parlament, sa comenteze incidentul in care a fost implicat. Anterior, Orban a afirmat ca accidentul a fost unul dintr-o mie de accidente de acest fel si ca, probabil, "nu-i prieste aerul de Cotroceni".

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a afirmat marti ca accidentul a fost o tamponare usoara, care nu necesita prezenta politiei. David a precizat ca "nu are cunostiinta" despre existenta unei victime in urma accidentului.

De asemenea, ministrul de Interne a afirmat ca nu a discutat cu Ludovic Orban dupa accident si ca politia face cercetari in acest caz.

Realitatea TV aminteste ca Ludovic Orban a fost implicat in mai multe accidente rutiere. In 2003, acesta s-a rasturnat cu masina, in 2006 autovehiculul in care se afla a fost lovit de un tramvai (politistii spun ca nu a fost vinovat), iar in luna martie a acestui an a avariat usor trei autoturisme in timp ce incerca sa parcheze, vorbind la telefon.