MAE: Mai putine proceduri europene de sanctionare a Romaniei - Hotnews Mobile
1 € 4,7729 1 USD 4,3159luni 18 nov 2019

MAE: Mai putine proceduri europene de sanctionare a Romaniei

de CZ Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 20:38
- a A+
Imagine
Numarul procedurilor de infringement declansate de Comisia Europeana impotriva Romaniei pentru nerespectarea legislatiei Uniunii a scazut in anul 2015 comparativ cu 2014, a anuntat vineri Ministerul Afacerilor Externe.La data de 31 decembrie 2014, se aflau in derulare 66 de proceduri de infringement in faza precontencioasa , adica inainte de a ajunge la Curtea de Justitie a UE.

In schimb, la 31 decembrie 2015, erau in derulare 49 de astfel de proceduri, "inregistrandu-se o vizibila scadere a actiunilor in constatarea neindeplinirii obligatiilor privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor (de la 32 la 24)", a precizat sursa citata .

Din anul 2007, cand Romania a aderat la UE, au fost declansate 515 proceduri de infringement impotriva tarii. Dintre acestea, 460 au fost clasate de Comisia Europeana in faza precontencioasa.

Pana in prezent, justitia europeana nu a pronuntat nicio hotarare de condamnare a statului roman pentru nerespectarea obligatiilor care ii revin potrivit tratatelor UE, a mentionat MAE.

Vineri, agentul guvernamental al Romaniei pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Razvan-Horatiu Radu, a avut o intrevedere, la Bruxelles, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Jean-Eric Paquet.

Oficialul UE a invocat scaderea numarului procedurilor de infringement in curs si a salutat "buna colaborare" intre Comisia Europeana si autoritatile romane in domeniu, mai arata MAE.

De partea cealalta, sbsecretarul de stat din MAE Razvan Horatiu Radu a dat asigurari ca Romania acorda importanta aducerii la indeplinire a obligatiilor ce ii revin in calitate de stat membru UE.


1968 de afisari


musamalizare
Tritonul [utilizator], Duminică, 24 ianuarie 2016, 9:49
+1/1
Aceasta este o veste proasta. Avem directive, precum Directiva Cadru privind Apa, care nu sunt doar incalcate sistematic ci sunt batjocorite la capacitate maxima de chiar institutiile menite sa le asigure implementarea (in cazul exemplului, Administratia Nationala Apele Romane). Daca nu avem presiune crescanda de la Comisie mesajul pentru mafia care a capturat tara este ca directivele pot fi batjocorite in continuare, fara greturi.
N-ar trebui...
Zummm [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 21:02
0/0
Sa ne mire. Astia ii mint pe aia de la Bruxelles la fel ca si cum respira.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings