DOCUMENT Profesorii universitari care au coordonat lucrarile stiintifice ale puscariasilor si lista editurilor care au publicat cartile scrise in puscarii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034luni 25 ian 2021

DOCUMENT Profesorii universitari care au coordonat lucrarile stiintifice ale puscariasilor si lista editurilor care au publicat cartile scrise in puscarii

de Raluca Pantazi, Costin Ionescu Vineri, 8 ianuarie 2016, 21:53
- a A+
Imagine
Ministerul Justitiei a trimis, la solicitarea HotNews.ro, lista integrala a profesorilor universitari si a conferentiarilor care le-au acordat recomandare scrisa puscariasilor, pentru fiecare titlu scris de acestia in detentie ca sa scape de puscarie mai repede. De asemenea, tot la solicitarea HotNews.ro, Ministerul a trimis si lista editurilor la care puscariasii si-au publicat "lucrarile stiintifice". Legea prevede ca, pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in puscarie, detinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa. Pentru a ajunge la aceasta reducere, detinutul trebuie sa prezinte comisiei din penitenciar o recomandare scrisa din partea unui profesor universitar sau a unui conferentiar "care atesta importanta temei alese pentru domeniul stiintific respectiv", a explicat ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Printre coordonatorii lui Gigi Becali se afla IPS Laurentiu Streza, Mitropolit al Ardealului, dar si IPS Teodosie, arhiepiscop al Constantei si Tomisului. Marius Petcu, fost lider sindical al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, l-a avut coordonator chiar pe fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, el insusi acuzat de plagiat in teza sa de doctor.

Dan Voiculescu si-a publicat cartile scrise in puscarie la editurile Bibliotecha Targoviste, Editura Niculescu, Editura Casa Cartii de Stiinta Cluj-Napoca, Editura CA Publishing si la Editura Monitorul Oficial. Printre profesorii care au atestat importanta temelor tratate de Voiculescu in puscarie se numara Dumitru Miron si Ion Smeureanu de la ASE.

Coordonatorul lucrarilor pe teme de jurnalism semnate de Dan Diaconescu si Sorin Rosca Stanescu este Ion Marin, decanul Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii Hyperion. Fost jurnalist la Scanteia/Adevarul, Ultima ora, fost director la publicatia Atac, fost membru in CA al TVR acum un deceniu si jumatate, dar si colaborator OTV (cf. profilului sau de pe Wikipedia ), Ion Marin a atestat si importanta temelor alese de alti condamnati pentru lucrarile lor stiintifice. Printre acestea, cele scrise de fostul deputat Dan Pasat pe teme legate de coruptie si criminalitate informatica, dar si cele despre "China-Networking sau Guangxi-Comportament organizational" sau "Leadership intre carisma si funzi", scrise de Vasile Mihail Cristian , condamnat in dosarul "Trofeul Calitatii".

Dinel Staicu si-a publicat 8 carti la Editura SITECH CRAIOVA, de altfel una dintre editurile cu multi puscariasi printre autori. Aceasta editura are peste 130 de aparitii in lista pusa la dispozitia HotNews.ro de Ministerul Justitiei.

Adrian Nastase a avut recomandari de la Paul Dobrescu - fost rector SNSPA si fost presedinte al Consiliului National de Etica - si de la Gabriel Ispas, secretar de stat la Educatie.


Dan Voiculescu

Titlul cartii / Editura la care a fost publicata / Numele coordonatorului stiintific / Institutia in care functioneaza


Gigi BecaliDan DiaconescuCatalin VoicuGheorghe CoposMarius PetcuSorin Apostu


Dinel Staicu


Gica Popescu


Dan Pasat


Cornel Penescu


Mihai Stoica


Adrian Nastase


UPDATE Reprezentantii Editurii Wolters Kluwer afirma intr-un comentariu ca la aceasta editura nu este publicata nicio carte cu titlul "Imunitatatea Parlamentara in Romania si Europa", autor Adrian Nastase - asa cum apare in listele Ministerului Justitiei - si ca ea a fost publicat in Revista Romana de Drept European sub forma unui articol cu acest titlu in numarul 2/2014 (detalii si pe blogul lui Nastase ).

Lista integrala a profesorilor coordonatori pentru puscariasi si a editurilorCe spune legea cu privire la cartile scrise in puscarii

Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor prevede urmatoarele, la articolul 96:
" (1) Pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale, in vederea acordarii liberarii conditionate, se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) in cazul in care se presteaza o munca remunerata, se considera 5 zile executate pentru 4 zile de munca;
b) in cazul in care se presteaza o munca neremunerata, se considera 4 zile executate pentru 3 zile de munca;
c) in cazul in care munca este prestata pe timpul noptii, se considera 3 zile executate pentru doua nopti de munca;
d) in cazul participarii la cursurile de scolarizare pentru formele de invatamant general obligatoriu, se considera 30 de zile executate pentru absolvirea unui an scolar;
e) in cazul participarii la cursurile de calificare ori recalificare profesionala, se considera 20 de zile executate pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesionala;
f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate.
(2) Reducerea fractiunii de pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale nu poate fi revocata".

Intr-un interviu acordat in urma cu 2 zile Digi 24 , ministrul Justitiei Raluca Pruna a declarat ca din 2007 si pana in 2010 a fost cate o lucrare pe an, "in 2011 sunt trei lucrari, in 2012 sase, in 2013 sunt 11 lucrari, in 2014 sunt 69 si in 2015 se atinge un varf - 331 de lucrari stiintifice. E o procedura care cere ca persoana care doreste sa scrie o lucrare sa ataseze cererii sale o recomandare scrisa de la un profesor universitar care atesta importanta temei pentru domeniul stiintific respectiv. Doresc sa inteleg cum s-a aplicat procedura. Daca voi constata ca s-a aplicat defectuos, nu o sa fiu timida in a propune masuri ".

Citeste si:


92042 de afisariData depunerii aproape de a arestarii
Florin [anonim], Vineri, 8 ianuarie 2016, 22:21
+59/61
Există unii profesori implicați în mai multe cazuri iar dată depunerii lucrărilor "științifice" e aproape de dată arestării semn ca lucrările erau făcute dinainte și ca există un sistem bine pus la punct în spate.
Probabil DNA urmează să între în universitățile din România ca bila în popice, ceea ce trebuia să se întâmple de mult.
Rușine insa ca Ministerul Injustiției publică lista asta cu un zâmbet tâmpit în loc să fi tras concluzii pe baza ei. Dovadă nepotismului și creierelor de găină din aceste instituții, ne mai mirăm când unul mort de foame ia 4 ani pt un peste braconat iar păduchi gen Truica iau 1 an arest la domiciliu sau ca Porcea pârnaie cu permisiune la prostituate?
BORfasilor IPS Teodosie si Streza...
Roman_Cetatean [utilizator], Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 0:20
+36/38
...nu le-a "tremurat" mana de teama maniei divine cand au semnat pt borfasul Becali? Sau asta cu pacatele e valabil doar la prostime, ei au dezlegare?

Mai ales ca prostanacul recunoaste transant ca a fost (din nou) "jmeker" si ne-a facut pe toti, profitand de lege si ca nu le-a facut el, ci doar s-a pus co-autor!
Va dati seama ca fiind lucrari din domeniul BORist de fapt le-a facut cineva din subordinea IPS-ilor, iar astia au stiut si au girat tot? Asta ca sa vedeti ce jeguri umane sunt la conducerea Bisericii Ortodoxe Romane! (oricum IPS Teodosie a si fost anchetat pt ca vindea si vinde parohiile...)

De la ceilalti mireni -prof univ dr si avem pretentii de moralitate, dar de la niste episcopi nu?

RUSINE BOR! Acum e asociata direct cu BORfasii- de fapt...tot aia, ce mi-e cu cei mireni, ce imi e cu cei din biserica...

PS: ce ziceam zilele trecute apropos de initiativa lor de a modifica Constitutia, ca ar trebui sa isi rezolve ei intai problemele (si crestinopatii de mucava care ii asculta lobotomizati la fel) si pe urma sa judece pe altii si sa pretinda ceva de la scoietate/stat?
inca 66 de comentarii comenteaza