Cum se vede Bruxelles-ul prin ochii unui bruxellez obisnuit: orasul s-a oprit, oamenii se tem, in Belgia se spune ca autoritatile actioneaza doar cand situatia a scapat deja de sub control - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1103marţi 24 nov 2020

Cum se vede Bruxelles-ul prin ochii unui bruxellez obisnuit: orasul s-a oprit, oamenii se tem, in Belgia se spune ca autoritatile actioneaza doar cand situatia a scapat deja de sub control

de Red. Stiri Duminică, 22 noiembrie 2015, 11:07
- a A+
Imagine
Bruxelles-ul este oprit, strazile sunt goale iar oamenii se tem, nu stiu cu adevarat ce se intampla. Bruxellezii stiu ca sunt in stare de alerta maxima insa unii se intreaba daca autoritatile nu exagereaza. Pe de alta parte, nimeni nu stie de ce informatii dispune politia si daca intr-adevar exista in oras teroristi gata sa repete atacurile din Paris, a povestit pentru HotNews.ro bruxellezul Vincen Beeckman, fotograf profesionist.


Despre Moelenbeck, cartierul de imigranti al Bruxelles-ului, Vincen Beeckman povesteste ca oamenilor nu le place sa mearga acolo, dar are oarece activitate culturala.

Cum vede situatia din Bruxelles-ul un bruxellez obisnuit:

"Stim ca suntem stare de alerta maxima, dar unii se intreaba daca nu se exagereaza. In acelasi timp, nu stim ce informatii detine politia. Poate ca exista teroristi gata sa omoare in oras.

Molenbeek este un cartier din Bruxelles cu o puternica imigratie, un cartier in care nu ne place sa mergem. Insa este, de asemenea, un cartier in care se intampla lucruri frumoase. Exista oarece activitati culturale, iar oamenii merg acolo si interactioneaza pasnic, dar in acelasi timp, sunt lasate sa se desfasoare in continuare practici religioase extreme si accese radicale.

Dar este dificil de gestionat fara ca politicul sa pedepseasca atacurile la libertatea religioasa si la libertatea individuala. Cand statul are o atitudine laxa si spune ca totul este bine, atunci tinerii care se simt exclusi din diferite motive incep sa dea vina pe toti.

Cand esti prea strict, atunci se simt atacati si se regrupeaza ca o entitate in pericol si care se protejeaza. Departe de casa si de originile lor, multi dintre ei nascuti aici, sunt adesea mai radicali decat marocanii din Maroc, pentru ca doresc sa arate ca sunt musulmani si impotriva a tot. Si derapeaza uneori. Chiar daca este vorba de o minoritate, acest lucru are un impact extrem.

Autoritatile fac tot ce pot, dar, in opinia mea, nu este usor. In Belgia suntem obisnuiti sa spunem 'totul va merge bine' si se actioneaza numai atunci cand situatia a scapat de sub control.

Oamenii de aici se tem, sunt surprinsi de ceea ce se intampla. Statul ia lucrurile in mana intr-o maniera foarte militara si politieneasca insa oamenii cred ca acest lucru este, in general, de bun augur pentru a securiza totul, insa se intreaba si daca nu este un pic prea mult (asa cum spuneam si la inceput)
."


12268 de afisari.
Bazil.the.3rd [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2015, 13:21
+16/18
"O sa fie bine" - het komt goed - este poate cancerul ultimilor ani.Asta ti se spune cu zambetul pe buze cand functionarul habar nu are sa caute intr-o baza de date ,cand doctorul iti prescrie pentru a 3-a oara paracetamol la febra 42 si nu are efect ,cand te plangi la politie ca de 3 luni nu poti dormi de vecinii turci care fac chef 5/7 noaptea si dorm ziua.Het komt goed.Macar in Belgia se pare ca ai voie sa povestesti despre subiectul respectiv ,nu e valabil peste tot.

Dintr-un punct de vedere realitatea e ca o sefa horny la middleage: o ignori ,o ignori pana cand te trazneste definitiv de nu te mai trezesti.
se pare ca
victor L [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2015, 11:37
+15/17
"bruxellez-ul obisnuit" ar vrea si cu mîndra şi cu draga".
Chiar daca merge un timp, tot la divort se ajunge.
inca 5 comentarii comenteaza