O cometa moarta care seamana cu un craniu va trece pe langa Pamant, de Halloween - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021

O cometa moarta care seamana cu un craniu va trece pe langa Pamant, de Halloween

de R.M. Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 15:35
- a A+
Imagine
Un enorm obiect spatial care va trece aproape de Pamant sambata, de Halloween, este probabil o cometa moarta care seamana, stranie coincidenta, cu un cap de mort, anunta NASA, citata de AFP.


"Marele obiect spatial care va trece aproape de Pamant de Halloween este foarte probabil o cometa moarta care seamana, in mod straniu si de maniera oportuna, cu un craniu", scrie NASA, intr-un comunicat publicat vineri seara, tarziu.

"Am putea spune ca s-a deghizat in craniu la trecerea sa (pe langa Pamant) de Halloween", afirma, amuzat Kelly Fast, cercetator la NASA.

Astronomii au crezut initial ca este vorba de un asteroid, atunci cand au detectat obiectul, la inceputul lui octombrie, si l-au botezat Asteroid 2015 TB145.

Dar, dupa ce l-au studiat mai bine, gratie telescopului in spectru infrarosu al NASA (IRTF) instalat in Hawai, au "determinat ca este vorba mai probabil de o cometa moarte care si-a pierdut materialul volatil dupa numeroasele treceri in jurul soarelui", explica agentia spatiala americana.

Gratie telescopului dotat cu o antena cu un diametru de 305 metri instalata la Arecibo, in Porto Rico, oamenii de stiinta au putut surprinde imagini care arata strania asemanare a cometei cu un capt de mort, simbolului Halloweenului.

Obiectul spatial a atras atentia oamenilor de stiinta prin viteza sa foarte mare si talia importanta, cu un diametru de circa 600 de metri.

Nu exista insa un risc de a intra in coliziune cu Pamantul, atunci cand va trece in apropiere, sambata, la 17,00 GMT: obiectul va ramane la o distanta de 486.000 de kilometri, respectiv de 1,3 ori distanta care separa Pamantul de Luna.


6818 afisariDa, asa este...
Sutcivni [utilizator], Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 21:26
-10/12
o holograma de cometa in forma de craniu de ALien va trece razan cu taramul plamant.
Prostii a la NASA (Academia Mondiala a Actorilor Spatiali).
Satanistii suck!
Mda
KostasP [utilizator], Duminică, 1 noiembrie 2015, 4:06
-11/11
Nu stiu ce gasesc specialistii de la nasa asa de amuzant.
comenteaza