Patriarhul Daniel beneficiaza de antemergator din partea Politiei Rutiere, cu toate ca nu are acest drept prin lege - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3186marţi 15 oct 2019

Patriarhul Daniel beneficiaza de antemergator din partea Politiei Rutiere, cu toate ca nu are acest drept prin lege

de Alina Neagu Marţi, 27 octombrie 2015, 14:25
- a A+
Imagine
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, beneficiaza de antemergator din partea Politiei Rutiere, cu toate ca, legal, nu are acest drept. Informatia a iesit la iveala dupa moartea politistului Bogdan Gigina, acum o saptamana, in timp ce deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, si a fost dezvaluita in premiera de Europa Fm .Potrivit legii, doar presedintele, premierul, presedintele Senatului si Camerei Deputatilor sau omologii lor straini, ministri aflati in situatii de urgenta si fostii presedinti au dreptul sa fie insotiti de echipaje ale Politiei Rutiere.

Patriarhia admite insa ca Politia Rutiera ii deschide drumul atat Patriarhului, cat si altor fete bisericesti.

Si reprezentanti ai Politiei Capitalei au recunoscut, chestionati de Europa Fm, ca Politia Rutiera ii deschide drumul Patriarhului, refuzand insa sa ofere mai multe amanunte.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, a declarat ca, din punct de vedere legal, Patriarhul Daniel nu are dreptul la masina de Politie.

O inregistrare video postata recent pe internet arata cum o masina a Politiei Rutiere cu sirenele si girofarul in functiune opreste traficul intr-o intersectie din zona Pietei Alba Iulia din Bucuresti pentru a deschide calea unui mirobuz gri cu numarul B 104 BOR. Desi purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, parintele Costel Stoica, a afirmat initial ca masina apartine Patriarhiei, el a revenit ulterior, sustinand ca aceasta nu apartine Bisericii.


18520 de afisari


Pe banii cui?
fanegr1ja [utilizator], Marţi, 27 octombrie 2015, 14:50
+40/42
In primul rand ca cei ce incalca legea trebuie sa raspunda indiferent de pozitia in societate. In al doilea rand toate aceste coloane pentru diversi indivizi care nu au dreptul necesita resurse (combustibil, masini, tehnica, planificare, acte etc) si cel mai important, reduce numarul politistilor care sunt la dispozitia cetatenilor.
Toate acestea se fac cu banii ministerului de interne. Cu aceasi bani care ar trebui de fapt sa ajunga in salarii mai bune, in tehnica si echipamente, astfel incat cetateanul sa fie protejat.
Ciocoii sunt cei care fura din bugetul public pentru privilegii. In acest caz vorbim de Daniel, pastorul oilor din romania.
Na, poftim!
denvarel [utilizator], Marţi, 27 octombrie 2015, 14:44
+39/41
Am mai spus odata ca nu exista sau sunt precare, la limita, procedurile de organizare a coloanei oficiale. Parchetul cere acte de la MI... De unde acte frate? Astia se trezesc ca deschid drumul pentru un microbuz despre care nimeni nu stie al cui este: Doar pentru ca are B XXX BOR pe placutele de inmatriculare.

Fratilor luati-va numere cu BOR si va puteti trezi cu surpriza placuta de a fi insotiti de motociclisti, masini de politie si tot tacamul.

Abia asteapta subofiterii de politie sa deschida calea pentru cineva...
inca 41 de comentarii comenteaza
Cookie Settings