Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, beneficiaza de antemergator din partea Politiei Rutiere, cu toate ca, legal, nu are acest drept. Informatia a iesit la iveala dupa moartea politistului Bogdan Gigina, acum o saptamana, in timp ce deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, si a fost dezvaluita in premiera de Europa Fm.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomaneFoto: basilica.ro

Potrivit legii, doar presedintele, premierul, presedintele Senatului si Camerei Deputatilor sau omologii lor straini, ministri aflati in situatii de urgenta si fostii presedinti au dreptul sa fie insotiti de echipaje ale Politiei Rutiere.

Patriarhia admite insa ca Politia Rutiera ii deschide drumul atat Patriarhului, cat si altor fete bisericesti.

Si reprezentanti ai Politiei Capitalei au recunoscut, chestionati de Europa Fm, ca Politia Rutiera ii deschide drumul Patriarhului, refuzand insa sa ofere mai multe amanunte.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, a declarat ca, din punct de vedere legal, Patriarhul Daniel nu are dreptul la masina de Politie.

O inregistrare video postata recent pe internet arata cum o masina a Politiei Rutiere cu sirenele si girofarul in functiune opreste traficul intr-o intersectie din zona Pietei Alba Iulia din Bucuresti pentru a deschide calea unui mirobuz gri cu numarul B 104 BOR. Desi purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, parintele Costel Stoica, a afirmat initial ca masina apartine Patriarhiei, el a revenit ulterior, sustinand ca aceasta nu apartine Bisericii.