Bogdan Aurescu a prezentat la ONU initiativa romano-spaniola de creare a unei Curti Internationale impotriva Terorismului: Avem nevoie si de o riposta bazata pe drept - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

Bogdan Aurescu a prezentat la ONU initiativa romano-spaniola de creare a unei Curti Internationale impotriva Terorismului: Avem nevoie si de o riposta bazata pe drept

de G.S. Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:15
- a A+
Imagine

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a gazduit la 29 septembrie 2015, la New York, impreuna cu omologul spaniol Jose Manuel Garcia-Margallo, evenimentul intitulat "Drumul spre o Curte Internationala contra Terorismului. Idei si provocari".


In discursul sau, seful diplomatiei romane s-a referit la importanta procesului de dezbatere pe tema initiativei romano-spaniole de creare a unei Curti Internationale impotriva Terorismului, informeaza MAE.

"Acest proces are meritul de a transmite un mesaj important: terorismul este o amenintare globala impotriva careia trebuie sa luptam si cu instrumentele dreptului: justitia internationala si dreptul international penal. In fiecare saptamana, chiar in fiecare zi, stirile despre atacuri teroriste raspandesc emotie in intreaga comunitate internationala. Avem nevoie nu doar de hotarare si unitate, avem nevoie si de o riposta bazata pe drept", a subliniat Bogdan Aurescu.

Ministrul afacerilor externe a argumentat valoarea adaugata pe care o Curte Internationala impotriva Terorismului ar putea sa o aduca in actualul context international: "Din punct de vedere conceptual, exista o lacuna in efortul international de lupta impotriva terorismului: un instrument care sa combine elementul <international> cu elementul fundamentat pe statul de drept".

In incheierea interventiei sale, seful diplomatiei romane a evocat mostenirea marelui jurist roman Vespasian Pella, care scria in 1950: "Fara o curte internationala [...] cei condamnati se vor simti intotdeauna condamnati ca urmare a infrangerii, nu a vinovatiei".

Ministrul afacerilor externe al Spaniei, Jose Manuel Garcia-Margallo, a multumit omologului roman pentru initiativa ce creare a Curtii, careia i s-a alaturat, si a subliniat necesitatea existentei vointei politice la nivelul comunitatii internationale pentru combaterea terorismului prin mijloace de drept.

"A sosit momentul sa articulam mecanismele juridice internationale adecvate pentru contracararea terorismului", a afirmat seful diplomatiei spaniole. De asemenea, a prezentat principalele caracteristici ale initiativei romano-spaniole.

In cadrul dezbaterii a luat cuvantul si William Pace, coordonator global al Coalitiei pentru Curtea Penala Internationala - o retea de peste 2.500 de organizatii non-guvernamentale din peste 150 de state.

"Scopul este sa punem capat impunitatii. O sugestie constructiva ar fi sa ne concentram pe zonele pe care exista consens si de acolo sa ne urmarim obiectivul", a precizat William Pace, potrivit comunicatului citat.864 de afisariSe deschide cutia pandorei!
pedepsitorul [utilizator], Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:30
+2/2
Nemernicii acestia de teroristi ne distrug viata si ne infricoseaza prin crime macabre iar societatea civilizata reactioneaza individual catre fiecare terrorist! La aceasta manifestare criminala nimic nu ne da voie sa actionam ipotriva ideologiilor si a convingerilor defecte ale acestor monstrii!

Noua legislatie poate chiar va scoate in afara legii chiar si cultele care folosesc acesti mercenary fie ei practicanti legal sau simpatizanti kamikaze...

O astfel de legislatie poate schimba mult interventiile la nivel International si va salva multe vieti!
Politically correct!
MPop [utilizator], Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:19
+2/2
O alta tampenie din aria "politically correct"

Si dupa ce ii judeci vreo 15-20 de ani ce faci cu ei? ii trimiti la puscarie unde au toate privelegiile pe care un muncitor de rand nici nu poate visa dupa o viata in care a muncit ca bezmeticul?...si toate astea platite de contribuabili!

Munca silnica...la constructia de cai ferate, tuneluri...unul din Europa pana in Australia daca se poate...daca le mai arde de bombe dupa aia mai vedem!
comenteaza