Parlamentul European isi declina competenta in ceea ce priveste cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Dan Nica in dosarul Microsoft - Hotnews Mobile
1 € 4,7764 1 USD 4,3067vineri 06 dec 2019

Parlamentul European isi declina competenta in ceea ce priveste cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Dan Nica in dosarul Microsoft

de R.M. Miercuri, 16 septembrie 2015, 17:12
- a A+
Imagine
Comisia Juridica a Parlamentului European si-a declinat competenta in ceea ce priveste ridicarea imunitatii europarlamentarului Dan Nica, invocand faptul ca acesta nu fusese parlamentar european la momentul savarsirii faptelor pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale."Acum, in deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, presedintele Schulz a informat ca ieri, 15 septembrie 2015, Comisia Juridica a PE si-a declinat competenta privind ridicarea imunitatii europarlamentarului Dan Nica, deoarece acesta nu fusese parlamentar european la momentul savarsirii faptelor pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale. Acest raspuns va fi transmis autoritatilor romane", a scris europarlamentarul roman Siegfried Muresan, pe pagina sa de Facebook .

"A trecut aproape un an de zile de cand DNA a solicitat PE ridicarea imunitatii. Cam incet s-a miscat Parlamentul European in acest dosar", a comentat europarlamentarul PMP.

Pe 26 septembrie 2014, DNA a cerut aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, referatul, in vederea sesizarii Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada 2000 - iulie 2004, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

In 27 septembrie, vicepresedintele PSD Dan Nica arata, intr-un comunicat, ca nu a cerut si nu a conditionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimanui si ca nu a detinut si nu detine societati offshore.

Dan Nica a fost ales europarlamentar pe listele PSD la alegerile europene din mai.


1383 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings