Toti ochii sunt pe Grecia, dar o alta tara nu-si poate nici plati datoria de 72 mld. dolari si nici sa se declare in faliment - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Toti ochii sunt pe Grecia, dar o alta tara nu-si poate nici plati datoria de 72 mld. dolari si nici sa se declare in faliment

de G.S. Marţi, 30 iunie 2015, 16:41
- a A+
Imagine
​Zilele acestea cand toti ochii sunt pe Grecia si se vorbeste de falimentul statului elen, mai exista o entitate cu datorii enorme, pe care nu le poate plati si care nici macar nu se poate declara falita. Guvernatorul Puerto Rico a declarat ca acest teritoriu SUA nu-si poate plati datoria de 72 de miliarde de dolari si este aproape de faliment, scrie bbc.com.

De mentionat ca, daca in cazul Greciei, datoriile sunt in mare parte catre entitati publice, in cazul Puerto Rico banii sunt datorati in mare parte catre investitori privati din SUA, in principal fonduri mutuale.


Intr-un mesaj televizat, Alejandro Garcia Padilla spus ca va solicita un moratoriu in privinta ratelor de platit si va forma o echipa care sa restructureze datoria publica.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a spus ca guvernul SUA exclude o salvare cu bani federali pentru insula cu circa 3,5 milioane de locuitori.

Puerto Rico, teritoriu SUA autoguvernat, este in recesiune din 2006

Garcia Padilla a cerut autoritatilor centrale sa permita Puerto Rico sa-si ceara falimentul pentru a permite amanarea platilor din serviciul datoriei pentru cativa ani.

Desi sunt teritoriu SUA iar rezidentii primesc cetatenia Statelor Unite, nu are acelasi statut ca alte state sau municipalitati americane.

Asta inseamna ca nu poate sa-si ceara falimentul asa cum a facut-o, de exemplu, orasul Detroit cand n-a mai putut sa-si plateasca datoriile.11237 de afisariha ha
Adrian_1234 [utilizator], Marţi, 30 iunie 2015, 17:21
+9/9
alti greci
Americanii ii intreaba de vreo 40 de ani daca se hotarasc sau nu sa devina si ei stat SUA. Si ei tot amana pe diverse motive. Nu vor nici independenti nici stat in SUA ... si acum hai ne scapati de datorii
Intr-adevar multe asemanari .. ca si grecii nu vor in EU cand e sa plateasca dar vor sa primasca bani de la EU ...
pai
baronul stanganbuch [utilizator], Marţi, 30 iunie 2015, 17:36
+5/5
sa ceara grecia sa devina teritoriu american si mai vedem atunci. Sa faca referendum pentru asta.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings