​Studiul de Fezabilitate pentru autostrada de la Targu Mures la Ditrau, parte din autostrada A8 spre Iasi, va fi revizuit pentru 5 milioane de euro. Compania de Autostrazi a semnat contractul - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

​Studiul de Fezabilitate pentru autostrada de la Targu Mures la Ditrau, parte din autostrada A8 spre Iasi, va fi revizuit pentru 5 milioane de euro. Compania de Autostrazi a semnat contractul

de Victor Cozmei Miercuri, 20 mai 2015, 17:38
- a A+
Imagine
Asocierea Aecom Ingineria SRl - Consitrans SRL - Search Corporation va revizui Studiul de Fezabilitate pentru "Autostrada Târgu Mureș - Ditrău", parte a autostrazii care va lega Tg. Mures de Iasi, anunta Compania de Autostrazi. Contractul care a fost semnat miercuri are o valoare de 22,7 miliaone lei (circa 5,1 milioane de euro) si este finantat in proportie de 85% din fonduri europene nerambursabile.Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca miercuri a fost semnat contractul de servicii Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru "Autostrada Târgu Mureș - Ditrău".

"Contractul a fost atribuit Asocierii Aecom Ingenieria SRL - Consitrans SRL - Search Corporation SRL și are o valoare totală de 22.713.614,42 lei fără TVA", arata CNADNR.

Potrivit institutiei, dinanțarea proiectului este asigurată din fonduri FEDR (85%), iar durata contractului este de 17 luni.

Autostrada de la Tg Mures la Iasi a fost inclusa in ultima varianta de Master Plan cu doua faze de implementare. Prima faza, prioritara in perioada 2014-2020 prevede constructia autostrazii de la Iasi la Tg Neamt, urmand ca in urmatoarea faza dupa 2020 sa fie implementat si proiectul de la Tg Neamt la Tg Mures, inclusiv tronsonul Tg Mures - Ditrau.

Despre autostrada Tg Mures - Iasi, in detaliu in pagina dedicata proiectului din sectiunea "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":


8266 de afisari


ceva nu-i bine
Europiu [utilizator], Miercuri, 20 mai 2015, 18:17
+8/8
Din capul locului spun: excelent, este o autostrada in perspectiva binevenita!

Dar nu inteleg un lucru (si poate se gaseste vreun expert sa-mi explice): SF-urile au valabilitate finita in timp, cat exact?

Acesta fiind si motivul pentru care vorbim acum de "refacerea" SF-ului. Insa -- si ma iau aici dupa informatiile din articol -- daca intr-adevar se urmareste implementarea proiectului abia dupa 2020, nu avem iar de-a face cu aruncarea banilor in vant?

Cu alte cuvinte: SF gata in 17 luni = aprox in octombrie 2016. Daca e valabil doar 3 ani, atunci am cam pus-o...
Asa-i romanul
CezarN [utilizator], Miercuri, 20 mai 2015, 19:02
+8/8
1. Facem acum un studiu de fezabilitate pentru un segment de autostrada ce se va executa dupa 2020(asa reiese din articol - "dupa 2020 sa fie implementat si proiectul de la Tg Neamt la Tg Mures, inclusiv tronsonul Tg Mures - Ditrau"). Pana atunci, acest studiu va fi expirat(parca 2 ani era perioada de valabilitate pentru un studiu de fezabilitate) si va fi necesar altul - alti bani, alta distractie(alte spagi).

2. NU facem acum studiul de fezabilitate pentru ce se va exexuta pana in 2020 - " perioada 2014-2020 prevede constructia autostrazii de la Iasi la Tg Neamt".

3. C-asa-i romanul ....
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings