Finlanda: Marina a tras un foc de avertisment impotriva unui submarin neidentificat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Finlanda: Marina a tras un foc de avertisment impotriva unui submarin neidentificat

de R.M. Marţi, 28 aprilie 2015, 13:03
- a A+
Ministerul finlandez al Apararii a anuntat marti ca a tras un foc de avertisment in marea Baltica, pentru a alunga un presupus submarin din apele sale teritoriale, in apropiere de Helsinki, scrie AFP.


"In cadrul supravegherii integritatii teritoriale, Marina a observat un eventual obiect submarin" luni, in jurul pranzului, in apropierea limitelor teritoriale, in largul capitalei, potrivit unui comunicat de presa.

"O misiune de recunoastere a fost efectuata cu nave de suprafata. O noua observare a fost facuta in zona de cautare" in noaptea de luni spre marti. In urma acestor observari, "un foc de avertisment a fost efectuat prin intermediul bombelor submarine de avertisment la ora 3 dimineata".

Ulterior, nu a mai fost detectata o astfel de prezenta, potrivit Finlandei, care nu a oferit date suplimentare legate de tipul de submarin despre care ar putea fi vorba.

Incidentul intervine in contextul unei activitati militare sporite a Rusiei in marea Baltica, ceea ce a determinat Finlanda sa isi intensifice cooperarea cu alte tari nordice, in special cu Suedia.

In octombrie, Suedia a cautat in zadar timp de o saptamana un submarin observat in mai multe randuri in apele sale teritoriale in apropiere de Stockholm.


11882 de afisariA fost ....
NicolaeA [utilizator], Marţi, 28 aprilie 2015, 15:17
+13/19
un marinar sovietic care fuma sub apa !
Sa nu fi fost fratele tau Ivan
Bogdan_100 [utilizator], Marţi, 28 aprilie 2015, 15:34
+13/19
De cand au GPS cu vodka submarinele rusesti cam gresesc drumul doar daca nu sunt din clasa kursk si o iau drept in jos.
inca 6 comentarii comenteaza