Prabusirea avionului A320: Unul din cei doi piloti, blocat in afara cockpitului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757vineri 07 aug 2020

Prabusirea avionului A320: Unul din cei doi piloti, blocat in afara cockpitului

de Ionut Baias Joi, 26 martie 2015, 7:27
- a A+
Imagine
Unul din cei doi piloti ai avionului Airbus A320 al companiei Germanwings care s-a prabusit in Alpii francezi a parasit cockpitul si nu a mai putut reveni, potrivit inregistrarilor sonore recuperate de anchetatori, a facut cunoscut joi o sursa apropiata anchetei, citata de AFP.


"La inceputul zborului, se aude cum echipajul vorbeste normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este impins inapoi, o usa care se deschide si se inchide, zgomote care arata ca cineva bate in usa si apoi nu mai este nicio conversatie pana in momentul prabusirii", a mentionat aceasta sursa care a cunoaste continutul inregistrarilor si a confirmat o informatie publicata de cotidianul american New York Times.

Cei doi piloti vorbeau in germana. La sfarsitul zborului, alarma care indica apropierea de sol izbucneste, a adaugat aceeasi sursa, fara sa fie in masura sa precizeze daca este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a parasit cockpitul.

O alta sursa apropiata dosarului a dezvaluit AFP ca copilotul a intrat "recent in compania" germana Germawings (filiala a Lufthansa), "la sfarsitul lui 2013, cu cateva sute de ore de zbor la activ".

Nationalitatea sa nu este cunoscuta cu certitudine, a continuat sursa respectiva.

Aceste informatii provin de la audierea de catre anchetatori a cutiei negre care inregistreaza sunetele din cabina pilotilor. CVR-ul (cockpit voice recorder) a fost gasit marti la cateva ore dupa accident, iar lectura sa a fost facuta spre sfarsitul zilei de miercuri, potrivit Agerpres.


26678 de afisariUsa
Soljenitin [utilizator], Joi, 26 martie 2015, 9:11
+16/20
Usa se poate deschide cu un cod numeric, insa accesul se poate refuza din cockpit.

Tot nu va miroase a deturnare? Chiar si daca a fost facuta de un pilot cu bunastiinta si reavointa, tot deturnare se cheama.
Act sinucigas?
Martinezu [utilizator], Joi, 26 martie 2015, 8:56
+9/11
Din ce am vazut, usa cockpit ului se deschide utilizind un cod. Nu se bate in usa sa se ridice pilotii sa o deschida. Deci cum? A blocat-o cumva dupa ce respectivul a ramas singur? Dar s-ar fi auzit asta pe inregistrari la fel cum au auzit ca s-a miscat scaunul celui care a parasit cabina.
Vom vedea. Un lucru cred ca este clar, nu a fost defectiune tehnica.
inca 34 de comentarii comenteaza
Cookie Settings