S-a aflat cine este in spatele viralului "Sunt un ocupant rus". Creatorii spun ca "aceasta este noua arma a propagandei" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

S-a aflat cine este in spatele viralului "Sunt un ocupant rus". Creatorii spun ca "aceasta este noua arma a propagandei"

de G.S. Vineri, 20 martie 2015, 14:54
- a A+
Imagine
La inceputul lunii martie, pe Youtube a fost postat un video denumit "Sunt un ocupant rus" in care apara imperialismul rusesc, iar imaginile au devenit virale si extrem de populare printre nationalisti, ridicand in acelasi timp semnale de alarma in randul fostelor republici sovietice.


Clipul a adunat deja peste 5,6 milioane de vizualizari dar intre timp s-a aflat ca asa-zisul blogger care l-a postat, Evgeny Yurov, si care a dat si declaratii AFP prin email in care spunea ca nu are nicio legatura cu Kremlinul, de fapt nu exista.

O firma de PR, My Duck's Vision, specialista in clipuri virale, ce face video-uri extrem de asemanatoare, a admis, tot pentru AFP, ca bloggerul nu exista.

"Noi producem propaganda rusesasca pentru Youtube de peste cinci ani, dar aceasta este unul din marile noastre succese", a declarat directorul artistic al firmei, Yury Degtyarev. Clipul a fost comandat de "persoane apropiate partidului de la guvernare", a adaugat el.

Compania My Duck's Vision nu se ascunde cand este vorba de scopul clipului. "Aceasta este noua arma a propagandei rusesti. Si intotdeauna functioneaza mai bine cand propaganda pare spontana", a spus Degtyarev.

Propaganda si dezinformarea sunt puncte cheie pentru Rusia in ceea a fost denumit "razboi hibrid", folosind inselatoria mai degraba decat sa declare de propriu-zis razboi.10765 de afisariOcupantul care aduce progresul
CristiC. [utilizator], Vineri, 20 martie 2015, 15:17
+22/26
Asa de mult progres au dus prin toate tarile pe care le-au ocupat ca nu a mai ramas pic de progres in Rusia.

Le-a scapat si-un adevar in filmul asta: tarile pe care le-au ocupat au ajuns mult mai rau dupa ce au plecat rusii decat erau inainte de ocupatie :))
Lui CKK
xh [anonim], Vineri, 20 martie 2015, 15:59
+5/13
Daniel a fost finut in exprimare .Place .Internetul si tehnologia aduce democratia , chiar si in Siberia . In loc de tancuri , tastatura .Bravo Daniel .Super exprimarea .
inca 14 comentarii comenteaza