Sorin Cimpeanu: Ministerul Educatiei va transmite catre toate universitatile sa nu ia in considerare la bugetare lucrarile plagiate. Solicitarea asociatiei din Cluj este pertinenta - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646sâmbătă 16 oct 2021

Sorin Cimpeanu: Ministerul Educatiei va transmite catre toate universitatile sa nu ia in considerare la bugetare lucrarile plagiate. Solicitarea asociatiei din Cluj este pertinenta

de Raluca Pantazi Vineri, 6 martie 2015, 12:59
- a A+
Imagine
​Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca apelul asociatiei din Cluj, prezentat in exclusivitate de HotNews.ro , de a nu finanta universitatile pe baza lucrarilor plagiate “este pertinenta", iar Ministerul ii va da curs. “Solicitarea asociatiei GRAUR este considerata pertinenta si, pe cale de consecinta, Ministerul Educatiei va transmite catre toate universitatile din tara solicitarea ca, in cursul procesului de raportare a activitatii stiintifice, sa nu ia in considerare" lucrarile supecte de plagiat sau dovedit plagiate.

  • Asociatia profesorilor universitari din Cluj-Napoca ce a realizat platforma Indexul Operelor Plagiate in Romania a lansat astazi un apel catre Ministerul Educatiei sa nu finanteze universitatile luand in calcul la cercetarile realizate si lucrarile plagiate.
  • Organizatia GRAUR a solicitat, de asemenea, ca nici un autor sau coautor al unei opere plagiate sau cu suspiciuni rezonabile de plagiat sa nu fie admis ca director de proiecte cu finantare publica
Contactat de HotNews.ro, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca solicitarea Asociatiei Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) "este considerata pertinenta si, pe cale de consecinta, Ministerul Educatiei va transmite catre toate universitatile din tara solicitarea ca, in cursul procesului de raportare a activitatii stiintifice, sa nu ia in considerare acele lucrari care fac obiectul unor suspiciuni rezonabile de plagiat si, in mod evident, sa nu raporteze la finantare sub nicio forma lucrarile unde analiza plagiatului a fost finalizata ".

In ceea ce priveste solicitarea asociatiei GRAUR ca nici un autor sau coautor al vreunei opere plagiate sau cu suspiciuni rezonabile de plagiat sa nu fie admis ca director sau responsabil de proiecte cu finantare publica, ministrul Sorin Cimpeanu a declarat ca "este la fel de pertinenta si acesta va face lucrul unei solicitari pe care o trimitem Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI) ".

Ministrul a declarat ca in acest moment se deruleaza activitatea de autoevaluare a fiecarei universitati, "in baza careia se acorda un procent din finantarea suplimentara, conform metodologiei de finantare pe 2015".

Citeste si:


2704 afisariNu se aplica si in guvern?
IancuJianu [utilizator], Vineri, 6 martie 2015, 13:47
+2/2
si/sau in parlament?
comenteaza