Sebastian Ghita - atac dur la adresa companiilor americane de IT, care fac "porcarii" si vor sa "fure". Despre firmele IT romanesti: "Nu suntem chiar ultimii oameni!" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Sebastian Ghita - atac dur la adresa companiilor americane de IT, care fac "porcarii" si vor sa "fure". Despre firmele IT romanesti: "Nu suntem chiar ultimii oameni!"

de C.I. Vineri, 27 februarie 2015, 11:57
- a A+
Sebastian Ghita lanseaza, in interviul publicat vineri de Catalin Tolontan , un atac dur impotriva mai multor companii americane de IT active pe piata romaneasca, pe care le acuza de "porcarii" si de intentia "sa ne fure". In acelasi interviu, el apara companiile romanesti de profil si acuza autoritatile ca "fluiera cu dubla masura" cand investigheaza coruptia in domeniu.


Sebastian Ghita ataca Microsoft, Oracle si HP, in timp ce despre companiile romanesti spune ca "nu suntem chiar ultimii oameni!", avand in vedere ca "softul de la APIA (...) l-a facut o firma romaneasca, Siveco. La Casa de Sanatate l-a facut Teamnet. UTI a facut SEAP-ul".

"Este groaznic sa cred ca doar oamenii din Romania sint corupti", comenteaza el, dupa seria de acuzatii adresate companiilor internationale, despre care afirma ca ar fi tratate privilegiat.

Pasaje din interviul acordat lui Catalin Tolontan:
  • Microsoft "Nu ne-a vindut nici o licenta! Pentru ca acele calculatoare care erau in ministere aveau deja licente. (...) De la noi, eu eram in afacerea IT la jumatatea anilor 2000 si stiu ce spun. La un moment dat, exista obligatia ca toate firmele care vindeau calculatoare sa le vinda impreuna cu licente. Pe care noi le cumparam, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Si atunci ce au facut americanii? Au zis ca vind Guvernului upgradarea, adica posibilitatea de a descarca imbunatatirea softului. (...) Teoretic. Doar teoretic! Insa pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descarcate! Noi am cumparat nimicul cu 400 de milioane de euro in 10 ani.
  • Ghita spune ca a vorbit cu "sute de oameni de afaceri romani" care reclama ca strainii sint tratati privilegiat si care avertizeaza ca "de acum inainte, si politicienii, si functionarii sa se astepte sa fie reclamati la DNA daca mai cer si un capat de ata"
  • "O porcarie imensa, asta este afacerea Microsoft cu Romania! (...) Ne-au vindut o hirtie pe 400 de milioane de euro."
  • "Oracle a vrut de curind sa faca acelasi lucru. Ne-a vindut softuri de sute de milioane de euro. (...) Venisera (...) sa ne fure si Oracle o tura! Am reusit sa evitam asta!
  • "Stiti ca Ministerul de Finante nu are nici acum un soft integrat? Au zis ca-l fac multinationalele, ca noi nu stim. Uite ca softul de la APIA, cu plati de un miliard de euro pentru Romania, l-a facut o firma romaneasca, Siveco. La Casa de Sanatate l-a facut Teamnet. UTI a facut SEAP-ul. Nu sintem chiar ultimii oameni!"
  • V-am zis ca am vorbit cu sute de oameni de afaceri romani. Geme podul de la Casa de Sanatate de aparatura HP veche, nefolosita. Tone! Pica podul! HP a livrat de sute de milioane de dolari si aruncam si luam iar si aruncam si nu folosim si tot asa. Asta in sport se numeste sa fluieri cu dubla masura! Este groaznic sa cred ca doar oamenii din Romania sint corupti."

Interviul integral - pe blogul lui Catalin Tolontan


19450 de afisariPe moment
Bogdan_100 [utilizator], Vineri, 27 februarie 2015, 12:34
+34/40
e evidenta doar organizarea mafiotilor locali si frica lor de competitie. o dovada suplimentara este viteza cu care trompetele tip mazeta sar sa apere mafia locala (evident cea psd). Maine ne vor cere sa cumparam soft de la Moscova ca sa nu ne ocupe imperialistii americani. Daca Ghita e in IT din anii 2000 atunci a fost din cei ce au furat la greu. Intre 2000 si 2006 firmele de IT Romanesti au furat supraevaluand lucrarile din greu.
Mi se pare foarte corect
CiprianNicolae1 [anonim], Vineri, 27 februarie 2015, 12:08
+32/36
Ce se tot baga americanii ăstia peste noi să faca ”porcării” si să ”ne fure” mai mult decât noi , amărăstenii ăstia care trăim numai din contracte de câteva sute de milioane cu statul . Ba ne mai baga si DNA-ul ăsta peste mânăriile noastre de nu mai putem să mai furăm si noi un ban cinstit .
Auzi la ăsta : "O porcarie imensa, asta este afacerea Microsoft cu Romania! (...) Ne-au vindut o hirtie pe 400 de milioane de euro." Păi daca eu iti vând tie un rahat pe o sută de milioane , cine e fraierul , eu sau tu ? Intreb si eu .
Ia-te de mână cu pretenul tău tonta si duveti-vă in Dubai , n-o să vă ducă nimeni dorul . Sau mai degraba amenajati puscăriile , vorba lui Vântu .
inca 86 de comentarii comenteaza
Cookie Settings