Mircea Cartarescu, despre atentatul de la Paris: Ma despart de cei care au gasit oportun sa discute acum despre ce poate aparea in presa si ce nu. Asemenea concesii facute criminalilor au fost indecente - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021

Mircea Cartarescu, despre atentatul de la Paris: Ma despart de cei care au gasit oportun sa discute acum despre ce poate aparea in presa si ce nu. Asemenea concesii facute criminalilor au fost indecente

de R.P. Marţi, 13 ianuarie 2015, 19:23
- a A+
Imagine
Mircea Cartarescu scrie pe contul sau de Facebook , referitor la atentatul de la Paris, ca se desparte "de cei care au gasit oportun sa discute acum, cat inca nu s-au racit tevile armelor, despre limitarile auto-impuse ale libertatii de opinie si expresie, despre ce se poate si ce nu se poate persifla, despre ce poate aparea in presa si ce nu. Cred ca, in contextul in care ne aflam, asemenea concesii facute criminalilor au fost indecente".


"Ma adaug si eu, cu toata modestia, celor care au sustinut ca atentatorii din Paris nu au nici un fel de scuza, nici in privinta prezentei caricaturilor 'blasfematoare' in sine, nici in privinta calitatii lor ca opere artistice, nici in privinta bunului sau prostului lor gust. Ma despart de cei care au gasit oportun sa discute acum, cat inca nu s-au racit tevile armelor, despre limitarile auto-impuse ale libertatii de opinie si expresie, despre ce se poate si ce nu se poate persifla, despre ce poate aparea in presa si ce nu. Cred ca, in contextul in care ne aflam, asemenea concesii facute criminalilor au fost indecente ", scrie cunoscutul scriitor Mircea Cartarescu.

Citeste si:


29689 de afisariSubscriu
MPopa [utilizator], Marţi, 13 ianuarie 2015, 20:32
+19/21
Domnule Cartarescu, nu ma numar printre admiratorii operei dvs. literare dar de fiecare data cand va citesc declaratiile nu ma pot opri sa nu va admir pentru bun simt, pentru justetea ideilor si pentru modestia autentica care razbate din cuvintele dvs.
Si eu am fost dezamagit de diversi intelepti ocazionali care au pierdut din vedere esenta acestui tragic incident si au tinut sa evidentieze amanunte absolut irelevante.
Nu cred ca as fi cheltuit vreodata 3 euro ca sa-mi cumpar un numar din Charlie Hebdo, nu am nici un apetit pentru umorul stangist francez. Dar libertatea de expresie a acelor oameni - care e aceeasi cu libertatea de expresie a noastra a tuturor - nu poate fi nici contestata, nici minimalizata prin prisma continutului revistei sau prin inoportunitatea politica a publicatiei.
Cristina Anghel - parlamentar PC
Lucky1 [utilizator], Marţi, 13 ianuarie 2015, 19:54
+17/17
O rusine pentru Parlamentul Romaniei, ca dealtfel pentru intreaga tara. Nu a pierdut ocazia sa iasa in fata cu o alta lovitura data libertatii cuvantului, libertatii de expresie, ea care a facut parte a Sistemului Educatiei.
Asa cum se comporta in Parlament, un element toxic pentru democratie, asa cred ca s-a comportat si in postul de invatatoare pe care l-a practicat, cred nu prin talent sau dedicatie, pasiune, ci prin virtutea unei diplome de hartie.
Aceasta individa nu a avut nici un moment de exitare si cu tupeul caracteristic celor lipsiti de orizont, celor limitati, mediocri in tot ce fac, si-a pus amprenta murdara pe un eveniment care a cutremurat civilizatia noastra din care Anghel s-a autoeliminat. Dar nu inainte de a fi amentitat cu tararea in fata Curtilor de Judecata a celor care-si permit sa o critice.

Din pacate, Hot News s-a lasat intimidat demonstrandu-ne, daca mai trebuia sa fie demonstrat, ca MCV-ul este inca de actualitate in Romania cat si ca Hot News nu este Charlie.

Din pacate, nici proaspatul nostru Presedinte nu a parut impresionat in vreun fel de actiunea acestei descendente a pungasului national si international Dan Voiculescu.
inca 20 de comentarii comenteaza