Miracol! A venit cu bratul la pachet si acum ii functioneaza perfect. Incredibil! Dupa ce a venit cu mana dreapta in punga, taiata de langa cot, un chinez uluieste lumea medicala folosindu-si membrul ca inainte de accident. Medicii i-au montat nerv cu nerv bratul la loc. Chen Tian, de 21 de ani, din orasul Dongwan, provincia Gansu (nord-vestul Chinei), poate sa-si foloseasca bratul perfect, dupa ce l-a avut taiat complet in urma unui accident, in luna octombrie. Barbatul lucra la o ferma, cand mana i-a fost retezata, deasupra cotului, de o masina agricola. A fost trimis, imediat dupa accident, la un spital din Lanzhou. Chen a ajuns la chirurgi cu bratul in punga, iar acestia au reusit sa i-l puna la loc, reconectand cu atentie nerv cu nerv, noteaza Click.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Transformare spectaculoasa. Sotul ei nu a mai recunoscut-o cand s-a intors acasa din misiune: cat slabise femeia. Nu a mai recunoscut-o sotul atunci cand s-a intors acasa din misiune. O femeie din Marea Britanie a slabit mai bine de 25 de kilograme in sase luni. Michelle Dalgleish, in varsta de 31 de ani, din Plymouth, Marea Britanie, si-a setat un obiectiv ambitios: sa slabeasca 25 de kilograme in sase luni, timp in care sotul ei, comandant in marina britanica, era plecat in misiune. Insa atunci cand Grant Dalgleish, in varsta de 35 de ani, a pus piciorul pe pamant dupa jumatate de an de abia si-a recunoscut sotia, informeaza stirileprotv.ro.

Un volum foarte mare de apa, descoperit la mare adancime sub scoarta terestra. Cea mai veche apa de pe Pamant, captiva in profunzimile scoartei terestre, este prezenta intr-un volum mult mai mare decat au crezut anterior oamenii de stiinta, potrivit unui studiu publicat recent in revista Nature, informeaza bbc.com. Aceasta apa, veche de cateva miliarde de ani, se afla la o adancime de mai multi kilometri sub nivelul scoartei terestre. Oamenii de stiinta estimeaza ca apa captiva in profunzimile Pamantului are un volum de 11 milioane de kilometri cubi - mai mult decat volumul total al apei din toate raurile, lacurile si mlastinile de pe Terra. Studiul, coordonat de Barbara Sherwood Lollar, profesor la Universitatea Toronto din Canada, a fost prezentat la conferinta de toamna organizata de American Geophysical Union. Cercetatorii nord-americani au descoperit ca aceasta apa captiva reactioneaza cu rocile si elibereaza hidrogen, un element chimic care reprezinta o potentiala sursa de hrana. Din acest motiv, straturile profunde ale scoartei Pamantului ar putea adaposti forme de viata microscopice, scrie Descopera.ro.

Scolile misterelor si progresul omenirii. Istoricii din lumea antica relatau ca, de la inceputurile civilizatiei egiptene si pana la prabusirea Romei, langa templele publice din orase precum Teba, Efes, Eleusis erau incinte destinate preotilor. Carturarii numesc aceste incinte scoli ale misterelor. Aici, elitele politice si culturale depindeau tehnici de meditatie. Dupa ani de pregatire, Platon, Eschil, Alexandru cel Mare, Cezar, Cicero si altii erau initiati intr-un tip de filozofie secreta. In diferite epoci, tehnicile folosite de aceste scoli includeau privarea senzoriala, exercitii de respiratie, dansuri sacre, reprezentatii teatrale, consumul de substante halucinogene si diverse modalitati de redirectionare a energiei sexuale. Toate aceste tehnici aveau rolul de a induce stari alterate de constiinta, in cursul carora initiatul putea percepe lumea in moduri noi. Toti cei care dezvaluiau profanilor cele invatate in interiorul incintelor erau executati, noteaza efemeride.ro.

Poftiti in palatul facut din 1.600 de tone de gheata. Este un adevarat taram de poveste! 42 de artisti din intreaga lume au creat un uluitor hotel de gheata in satul Jukkasjarvi, in Laponia, din Suedia. Palatul de basm a fost construit din 1.600 de tone de gheata. Pentru 220 de euro pe noapte, poti petrece clipe de neuitat in Hotelul de gheata din Jukkasjarvi. In feericul decor arctic din Laponia (n.r. Laponia se intinde in nordul Europei pe teritoriul Suediei, Norvegiei, Finlandei si Rusiei si este locuita in mod traditional de poporul sami), artistii au realizat in zona suedeza un palat de poveste pentru a 25-a oara. Uluitorul hotel a fost deschis in luna decembrie si va fi inchis in martie. Palatul este inconjurat de feerica padure inghetata si inauntru poate fi admirat un sah in marime naturala de gheata, scrie Click.ro.