Serghei ​Lavrov: Legaturile Moscovei cu Washingtonul au nevoie de o "resetare 2.0" - Hotnews Mobile
1 € 4,7582 1 USD 4,3186luni 14 oct 2019

Serghei ​Lavrov: Legaturile Moscovei cu Washingtonul au nevoie de o "resetare 2.0"

de I.C. Duminică, 28 septembrie 2014, 15:58
- a A+
Imagine
Moscova a cerut duminica o "resetare 2.0" a relatiilor sale cu Washingtonul, spunand ca situatia din Ucraina, care a dus la impunerea sanctiunilor occidentale asupra Rusiei, se imbunatateste gratie initiativelor de pace ale Kremlinului, relateaza Reuters.Washingtonul si Bruxellesul au acuzat Moscova ca sprijina rebeliunea pro-rusa din estul Ucrainei si i-au impus sanctiuni, in mai multe valuri, dupa anexarea peninsulei Crimeea in luna martie.

Conflictul a adus relatiile dintre Moscova si Occident la cel mai tensionat nivel de la finalul Razboiului Rece. Presedintele Barack Obama a declarat saptamana trecuta ca sanctiunile ar putea fi ridicate daca Rusia ia calea pacii si diplomatiei.

In mai multe interviuri televizate, seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a declarat ca este timpul sa se repete "resetarea", un cuvant pe care Washingtonul l-a folosit pentru a descrie incercarea de a repara legaturile dintre cele doua mari puteri la inceputul mandatului presedintelui Obama.

Totodata, Lavrov a criticat "mentalitatea de Razboi Rece" a NATO, a criticat Washingtonul pentru ca l-a exclus pe Bashar al-Assad, aliatul Rusiei, din campania impotriva jihadistilor Statului Islamic din Siria, si a afirmat ca Washingtonul "nu poate continua sa se poarte ca acuzator, judecator si calau in fiecare parte a lumii".

"Suntem interesati sa aducem relatiile la normalitate, insa nu noi suntem cei care le-au distrus. Acum este nevoie de ceea ce americanul ar numi probabil o 'resetare'", a declarat Lavrov, potrivit unor transcrieri postate pe site-ul ministerului.

"Administratia curenta din SUA distruge astazi cea mai mare parte din structura de cooperare pe care a creat-o chiar ea impreuna cu noi. Probabil altceva se va intampla - o a doua resetare sau resetarea 2.0", a declarat Lavrov pentru televiziunea ruseasca Channel 5.


6072 de afisari


parsivenia Rusiei
fit [utilizator], Duminică, 28 septembrie 2014, 16:59
+22/30
Nu am incredere in Rusia. Nu recunoaste NIMIC!
minciuni KGB-iste
fit [utilizator], Duminică, 28 septembrie 2014, 17:15
+17/25
Cica situatia din Ucraina "se imbunatateste gratie initiativelor de pace ale Kremlinului" !

Lavrov a mai spus:
"Suntem interesati sa aducem relatiile la normalitate, insa nu noi suntem cei care le-au distrus."

Minciuni, minciuni, minciuni! Aceeasi scoala KGB ca la Ponta. Nu recunosc nnimic niciodata si dau vina mereu pe ceilalti.
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings