Cutremur la Moscova: Putin demite in secret 18 ofiteri de rang inalt - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Cutremur la Moscova: Putin demite in secret 18 ofiteri de rang inalt

de Narcis Anton Vineri, 8 august 2014, 22:08
- a A+
Imagine
Un eveniment destul de neobisnuit, care a avut loc pe sest, s-a petrecut miercuri la Kremlin. 18 dintre cei mai inalti ofiteri si-au pierdut posturile: lideri militari, sefi ai ministerului de Interne, ai Serviciului Federal de Control al Drogurilor, si ai Comitetului de Investigatie. Decretele pentru demiterile surprinzatoare au fost semnate de urgenta de presedintele rus, Vladimir Putin.


Mai mult, serviciul de presa prezidential a ramas neobisnuit de tacut in legatura cu demiterile in masa a personalului de rang inalt. Sigura sursa care a confirmat pana acum schimbarile, sunt decretele semnate de Putin, "Schimbarile in Personalul Comitetului de Investitii" si "Schimbarile in Personalul Autoritatilor Federale Publice", care au fost publicate pe website-ul oficial al Kremlinului.

Pe lista personalului demis sunt enumerate nume importante. Generalul Vladimir Rushailo, a carui functie nu este mentionata in documente, este demis. Acesta este cunoscut pentru functia de ministru al Internelor in guvernul Boris Yeltsin, si pentru ca a condus primul Razboi Cecen si apoi activitatile anti-teroriste din Caucazul de Nord.

Demiterea lui Rushailo este confirmata indirect de faptul ca generalul maior Vasili Fedoruk, se afla pe lista celor indepartati brusc. Fedoruk ocupa pozitia de Comandant Adjunct al Fortelor responsabile pentru operatiunile anti-teroriste din Caucazul de Nord.

Putin l-a mai concediat si pe colonelul de politie Vladimir Didenko, care ocupa functia de Sef al Directoratului Principal de Contraactiune la Extremismul Minoritatilor din Federatia Rusa.

In afara cei mentionati mai sus, pe lista se afla mai mult ofiteri de rang inalt din diferite regiuni, inclusiv Yuri Lazarev, Seful Adjunct al Directoratului Principal de Control Federal al Drogurilor in orasul din care provine Putin, St. Petersburg.

Demiterile din cadrul Comitetului de Investigatii au afectat structurile din mai multe regiuni. Cel putin 11 sefi de birouri regionale si adjunctii acestora au fost concediati, inclusiv generalul maior de justitie, Andrei Strizakov, care ocupa functia de Sef Adjunct al Biroului Comitetului de Investigatii din Districtul Federal de Sud - districtul in care se gaseste orasul Rostov-pe-Don, locul care gazduieste principala baza militara a fortelor ruse responsabile de actiunile militare din teritoriul Ucrainei.

Cititi mai mult pe epochtimes-romania.com


18443 de afisariZiceau americanii...
Andrei Bz. [anonim], Vineri, 8 august 2014, 22:26
+20/22
Ziceau americanii ca armata rusa (liderii ei) are indoieli cu privire la planurile lui Putin. Deloc suprinzator, aveau dreptate. Aparent in armata erau oameni inteligenti si cu ceva bun simt. Acum au fost inlaturati si astia. Putin e nebun si scapat de sub control. Fratilor, pregatiti-va pentru ce e mai rau. Putin nu se va lasa pana nu va face ceva nasol de tot in Europa (adica un razboi). Nu de alta dar populatia manipulata care-i sprijina actiunile in proportie de 87% (conform sondajului recent), nu va accepta mai putin. Sau pana cand va fi inlaturat - dar de cine? De cei 13%? Singura speranta (desi nu una care garantat ne scapa, dar singura) sunt sanctiunile, dar mult inasprite. Altfel Putin chiar crede ca nu are absolut nici un obstacol.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 8 august 2014, 23:10
+15/21
inca 27 de comentarii comenteaza