Dan Diaconescu organizeaza un "concurs national profesional" in cadrul emisiunii sale OTV transmisa la Romania TV de strangere de semnaturi pentru candidatura sa la prezidentiale, oferind posturi in "serviciile secrete, magistratura, ambasada, consulate". Potrivit Paginadepolitica.ro, cei care descarca de pe siteurile PPDD si OTV formularele pe care urmeaza sa apara semnaturile necesare depunerii candidaturii lui Diaconescu sunt indemnati sa stranga cat mai multe semnaturi, cu promisiunea ca la final si va face un clasament, in urma caruia Diaconescu va atribui functii, pe care le vor primi in cazul in care el castiga alegerile.

"Toti cei care scoateti aceste formulare, le printati, apoi trebuie sa le scoateti la xerox fiindca aveti nevoie de multe formulare. Castigatorul de pana acum, top 1, are 107 semnaturi, adica 20 de formulare a trebuit sa xeroxeze si apoi sa le completeze cu prietenii.

Primii 300 asemenea concurenti din clasament ati putea lucra la Administratia Prezidentiala in cazul in care noi castigam alegerile. Primii 18.000 dintre dvs sigur participati in sectiile de vot si veti primi pentru asta 4 milioane de lei vechi in luna noiembrie, primii 41.000 dintre dvs sigur veti fi candidatii nostri pe listele pentru Consiliile Locale si, desigur, veti intra in Consiliile Locale in functie de numarul de voturi din localitatea dvs.

Primii 3000 dintre dvs veti fi sigur candidatii nostri la primarii in cele 3000 de localitati ale tarii. Iar primii 6000 dintre dvs veti putea fi candidatii nostri la Consiliile Judetene, fiindca acesta este numarul de candidati maxim pe care il are la dispozitie fiecare partid.

Nu va mai spun ca, in functie de CV-ul dvs, veti putea ocupa alte functii pe care presedintele le are la dispozitie, cum ar fi sa lucrati in Servicii secrete, cum ar fi sa lucrati in magistratura, cum ar fi sa lucrati in ambasade sau in consulate. Sunt functii, posturi, pe care presedintele tarii viitor are ocazia, are dreptul sa numeasca asemenea persoane", le-a spus Diaconescu telespectatorilor.

"Concursul este adresat tuturor romanilor. Puteti fi penelisti, pesedisti, ce-oti fi, puteti sa candidati pentru aceste functii pe care Klaus Iohannis, Ponta, Catalin Predoiu sau Hunor Kelemen sunt sigur ca nu vi le ofera", a adaugat seful PPDD.

Un prim castigator s-a ales cu o functie "la Secretariatul General"

Dan Diaconescu a prezentat in emisiunea sa si "un prim castigator", pe nume Alexandru Dragomir, care a strans 107 semnaturi. Acesta a afirmat ca a fost angajat in Administratia Prezidentiala in timpul mandatului lui Ion Iliescu, a fost "seful de Cabinet al primarului Sectorului 1", si a lucrat "in cabinetul unui ministru".

Pe loc, Dan Diaconescu i-a si propus "domnului Dragomir" o functie "la Liviu Neagu", secretarul general al PPDD, dar si secretarul general adjunct al Guvernului.

Emisiunea a fost semnalata si de Catalin Prisacariu pe blogul sau, unde poate fi urmarit clipul video