Care sunt cele patru contracte IT pentru care DNA a inceput urmarirea penala: EADS-Ministerul de Interne, SIVECO-Ministerul Educatiei, plus doua contracte pentru licente Microsoft - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020

Care sunt cele patru contracte IT pentru care DNA a inceput urmarirea penala: EADS-Ministerul de Interne, SIVECO-Ministerul Educatiei, plus doua contracte pentru licente Microsoft

de Red. Stiri Joi, 10 iulie 2014, 15:23
- a A+
Dosarul privind utilizarea licentelor educationale pentru care DNA a dispus joi inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu vizeaza inclusiv acordul semnat de EADS Deutschland GmbH Germania si Ministerul de Interne, in valoare de 534 milioane euro.


Initial, Corpul de Control al primului ministru a sesizat DNA in mai 2013 in legatura cu "utilizarea licentelor educationale fara temei legal sau contractual" incepand cu decembrie 2009, in epoca ministrilor Daniel Funeriu si Valerian Vreme, dar procurorii DNA au extins cercetarile asupra intregii proceduri de incheiere a contractelor, care urca pana in anul 2001, cum este cazul unui contract semnat de Siveco cu Ministerul Educatiei.

Care sunt cele patru contracte aflate acum in vizorul procurorilor DNA, potrivit unor surse judiciare consultate de HotNews.ro:
  • Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription incheiat intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH, in valoare de 105 milioane USD, derulat in perioada 2004-2009,
  • Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription incheiat intre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si consortiul D-CON.NET (MCSI MS-EAS), in valoare de 96 milioane EUR, derulat in perioada 2009-2013 (extins in 2013 cu 33 milioane EUR, contract in derlare).
  • Contractul privind Sistemul Educational Informatizat (MEC SEI) incheiat intre Siveco si Ministerul Educatiei, in valoare de 124 milioane EUR (contract derulat in 6 etape in perioada 2001-2009);
  • Contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) incheiat intre EADS Deutschland GmbH Germania si Ministerul de Interne, in valoare de 534 milioane EUR (extins in 2009 cu 200 milioane EUR).
Reamintim ca Directia Nationala Anticoruptie a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, intr-un dosar privind utilizarea licentelor educationale.

Procurorii anticoruptie au demarat cercetarile in acest dosar ca urmare a unei sesizari a Corpului de Control al premierului care reclama "utilizarea licentelor educationale fara temei legal sau contractual" incepand cu decembrie 2009, in mandatul fostilor ministri PDL Daniel Funeriu si Valerian Vreme.

UPDATE Contactati de HotNews.ro, oficialii Microsoft au declarat: "Compania Microsoft este determinata sa respecte cele mai inalte standarde legale si etice oriunde desfasoara operatiuni comerciale si coopereaza pe deplin in orice ancheta guvernamentala".


10703 afisaribah Pontanocchio,
ZeroAbsolut [utilizator], Joi, 10 iulie 2014, 15:29
+25/25
pai tu vrei sa-l bagi iar pe mentorul tau, Imparatul Nascase, la o alta tura de bulau? Cum iti permiti, ba nesimtitule, sa dai pe goarna sesizari care pun DNA-ul sa ia la purecat, prin ricoseu, un contract dubios incheiat pe vremea sinucigasului cu fular Burberry?

Tu chiar n-ai pic de tata si mama, ba Pontanocchio? Pai ii vinzi chiar pe toti?!
Ponta calca pe grebla, e bine!
LiviuIordache [utilizator], Joi, 10 iulie 2014, 17:27
+4/4
Ponta crede ca el e procurorul caruia ii vine sesizarea, adica e convins ca acum se rezuma la ce cere el. Face niste mici confuzii, din cauza scolii facute de fusereala. In urmarirea penala, adica la procuratura, nu exista principiul Plus petita (adica nu te pronunti decit pe cererea facuta), aia e doar in instanta. Unde, poti la o adica si sa extinzi, ca exista rolul activ al instantei, dar exista proceduri, nu-i asa simplu. Or, aici, la urmarire faci cercetari, iar cind dai peste alte alea nu le poti ascunde, ca e tainuire. De unde sa stie plagiatorul astea? Asa ca in continuare calca pe grebla lasata in iarba si-i sare coada in ochi, de ramine nauc. Pai nu a vrut cercetari cu paminturile? Acum le are, a fost cu Bunea braileanul, acum cu nea Danut, merge banda!
inca 13 comentarii comenteaza