Aproximativ 60% dintre olandezi considera ca in tara lor sunt prea multi est-europeni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020

Aproximativ 60% dintre olandezi considera ca in tara lor sunt prea multi est-europeni

de I.R. Luni, 30 decembrie 2013, 11:40
- a A+
Aproape doua treimi (60%) dintre olandezi considera ca prea multi imigranti din estul Europei s-au mutat in tara lor, arata un sondaj efectuat de institutul guvernamental socio-cultural SCP, relateaza Mediafax.


Olandezii sunt ingrijorati in special de cresterea ratei infractionalitatii, de tulburarea linistii publice si de accesibilitatea locurilor de munca, potrivit SCP, citat de DutchNews.nl.

Aproape sase din zece olandezi cred ca est-europenii abuzeaza de sistemul de protectie sociala, iar 47 la suta cred ca acestia le fura locurile de munca. Aproape jumatate afirma ca nou-venitii din Polonia, Bulgaria si Romania provoaca probleme si sunt mai predispusi sa comita infractiuni.

Potrivit biroului national de statistica, in Olanda traiesc aproximativ 600.000 de persoane venite din alte tari membre UE, iar 20.000 dintre ele solicita indemnizatii sociale.

In acelasi timp, jumatate dintre persoanele chestionate de SCP cred ca imigrantii est-europeni muncesc cu asiduitate, in special polonezii. Cateva proiecte de angajare menite sa ofere locuri de munca fara calificare, precum muncile agricole - care atrag romani si bulgari - au esuat.


2534 de afisaridesigur
adrian_rolland [utilizator], Luni, 30 decembrie 2013, 12:04
+11/21
Problema este cu est europenii cei rai nu cu musulmanii.....
Trebuie !
SRA [utilizator], Luni, 30 decembrie 2013, 12:21
+10/12
Romanii nu le fura locurile de munca pentru ca nu sunt meseriasi in schimb vin sa profite de sistemul social !

Trebuie sa inteleaga odata sigur si precis, ajutorul social se distribuie celor care au cotizat in perioada de acivitate. trebuie uitat perioada Iliescu, nastase, ponta ajutor social fara cotizare pentru vot !

Bogatia se creaza prin MUNCA & MERIT si este incurajata in OLANDA, LENEA este incurajata in ROMANIA !
inca 16 comentarii comenteaza