Asociatia Marea loja nationala din Romania, ONG de interes public, a primit de la RAAPPS un teren de 2.500 de metri patrati cu drept de folosinta gratuita pentru 49 de ani, potrivit unei Hotariri de guvern publicata in Monitorul Oficial. Terenul este in Bucuresti, pe Bd. Expozitiei nr. 22-30.

Potrivit HG-ului publicat in Monitorul Oficial, Asociatia Marea loja a primit gratuit terenul pentru a construi o cladire "de interes public".

Asociatia Marea loja nationala din Romania a primit statutul de ONG de utilitate publica in 2004, printr-o decizie a guvernului Adrian Nastase.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Capitalei, la adresa bd. Expozitiei nr. 22-30 sunt trei Planuri Urbanistice Zonale, pe trei terenuri aflate la acest numar postal.

Primul Plan Urbanistic Zonal este din 2009 si are ca obiect construirea unui bloc de 15 etaje cu functiunea comert, birouri, servicii, hotel, restaurant. Suprafata terenului este de 8.000 mp, iar proprietar este Bartolomeu Finis.

Al doilea Plan Urbanistic Zonal este din 2011 si are ca obiect construirea unui bloc de 12 etaje cu functiunea comert, birouri. Suprafata terenului este de circa 8.000 mp, iar proprietar este tot Bartolomeu Finis.

Ultimul Plan Urbanistic Zonal este din 2013 si are ca obiect construirea unui bloc de 4 etaje cu functiunea unitati de invatamant. Suprafata terenului este de 3.000 mp, iar proprietar este Cristian Bivolaru.

Din informatiile prezentate pe site-ul institutiei nu este clar daca planurile urbanistice se refera si la terenul concesionat catre Asociatia Marea Loja Masonica sau la acelasi numar postal se afla mai multe parcele de teren cu proprietari diferiti.