Cum preveniti si cum tratati naturist guturaiul si gripa. La ce folosesc inhalatiile, faina de mustar si ridichea neagra. Bucuria de a scapa in sfarsit de zilele toride paleste atunci cand ne trezim cu nasul infundat, fruntea arzand si cu o senzatie de "ace in gat". Inainte de a da fuga la farmacie pentru a va reface stocul de medicamente, cititi sfaturile specialistilor legate de remediile anti-raceala traditionale. Leacuri simple, din batrani, care le pot face concurenta pilulelor moderne create in laborator. Acestea din urma isi au totusi rolul lor in tratarea racelilor si gripelor, mai ales cand apar complicatii. rimul semn ca sistemul nostru imunitar a fost "virusat" este adesea nasul infundat. Inhalatiile cu uleiuri volatile de eucalipt, lamaie, brad sau pin fac minuni in acest caz, daca sunt facute ca la carte, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci lucruri pe care nu le stiai despre grasimea corporala. Multi dintre noi o detesta, dar nu toata grasimea de pe corp este nociva. De altfel, colaceii nu sunt cei mai periculosi, ci tesutul adipos care nu este la vedere ar trebui sa ne ingrijoreze, spun specialistii. Pe langa grasimea alba sau alb-galbuie despre care stie toata lumea, mai exista si grasimea bruna, un tip de tesut adipos specific mai ales nou-nascutilor. Grasimea bruna ii ajuta pe bebelusi sa-si regleze, intr-o oarecare masura, temperatura corpului, fiindca ei nu au sistemul de termoreglare bine pus la punct, ca in cazul adultilor. Aceasta se diminueaza, insa, odata cu inaintarea in varsta. Dar studiile arata ca si adultii mai pastreaza grasime bruna, insa in cantitati mult mai mici decat bebelusii. Si specialistii nu au reusit sa depisteze, inca, rolul exact al acesteia, anuntaAdevarul.

Spatele intepenit dimineata - cauze si remedii. Daca ai spatele intepenit dimineata trebuie sa descoperi cauza si sa o elimini. Iata care sunt posibilele explicatii si ce ai de facut ca sa scapi de dureri. Coloana vertebrala este formata din 24 de vertebre despartite de 23 de "pernute" numite discuri intervertebrale, care absorb socul, protejand vertebrele si nervii. O coloana vertebrala sanatoasa trebuie sa aiba o curcubura usoara, o forma de "S". Cand coloana este perfect dreapta sau prea curbata, pot sa apara probleme. Asta se intampla din cauza pozitiei proaste, lucru intalnit mai ales la cei care lucreaza la birou. Cand stai in picioare, muschii insuficient sau inegal dezvoltati de la picioare si abdomen pot sa-ti strice pozitia, ceea ce, din nou, afecteaza coloana. Dupa o zi de stat in picioare incontinuu sau dupa o zi de stat la birou e foarte posibil sa te trezesti dimineata cu spatele intepenit. De asemenea conteaza si pozitia pe care o ai in somn. Cei care dorm pe burta sunt mai predispusi durerilor de spate dimineata, informeazaLibertatea.

Fructe si legume care alunga stresul si depresia. Toamna este anotimpul tristetii, al melancoliei si depresiei. Pentru a trece mai usor peste aceste sentimente, medicii ne recomanda sa contam din plin pe ajutorul fructelor si legumelor si sa nu recurgem la medicamente decat daca este absolut necesar. Cele mai eficiente impotriva depresiei sunt fructele de culoare portocalie, iar legumele si fructele verzi combat cu succes stresul. Ele contin Vitamina C, regland tensiunea arteriala, care are tendinta sa creasca in situatii de stres. Cartofii dulci, caisele uscate, morcovii si portocalele, dovleacul copt sunt benefice organismului in acest anotimp, fiind bogate in magneziu si reprezentand un adevarat relaxant muscular, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce se intampla in creier cand trebuie sa faci o alegere. Daca ti s-ar oferi o punga de cartofi prajiti astazi sau o cutie de bomboane de ciocolata saptamana viitoare, ce ai alege? Oamenii de stiinta sunt interesati de ce se intampla in creier atunci cand trebuie sa alegi intre o recompensa imediata si una viitoare, mai ales daca cea viitoare pare mult mai placuta. O structura din creier de forma unui calut de mare numita "hipocampus" este implicata in amintirea evenimentelor trecute si inchipuirea lor in viitor. Un nou studiu exploreaza ce rol joaca hipocampusul in decizia unei persoane de a primi o recompensa imediata sau viitoare, noteaza CNN. Studiul, realizat de francezii de la Institutul pentru Cercetarea Creierului si a Maduvei Spinarii (ICM), a luat in considerare de la persoane sanatoase, la bolnavi de Alzheimer, boala caracterizata prin pierderea memoriei si asociata cu atrofierea hipocampusului, pana la oameni cu dementa frontotemporala (n.r. - un termen generic pentru un grup de tulburari mai putin intalnite, care afecteaza lobii frontali si temporali ai creierului, zone asociate cu manifestarea personalitatii, cu limbajul si comportamentul), anuntaAdevarul.