Brigitte Bardot strikes again: I-a trimis o scrisoare deschisa lui Traian Basescu, pentru a denunta initiativa masurii de eutanasiere a cainilor maidanezi - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Brigitte Bardot strikes again: I-a trimis o scrisoare deschisa lui Traian Basescu, pentru a denunta initiativa masurii de eutanasiere a cainilor maidanezi

de I.R. Vineri, 6 septembrie 2013, 11:31
- a A+
Imagine
Actrita Brigitte Bardot, aparatoare a drepturilor animalelor, a publicat pe site-ul fundatiei sale o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, in care denunta proiectul de eutanasiere a cainilor fara stapan, pe care il numeste "proiect de exterminare sistematica"."In urma cu cateva zile, un copil de 4 ani, ranit de un caine, a murit in lipsa ingrijilor in urma ranilor suferite. In fata acestei drame teribile, tin sa imi exprim infinita tristete si gandurile mele se indreapta inainte de toate catre familia sa," incepe Bardot scrisoarea.

"Insa sunt, de asemenea, extrem de socata sa aflu ca o razbunare, care nu isi are locul, se va abate asupra tuturor cainilor din Romania, chiar si a celor cei mai blanzi", scrie ea.

"Condamnarea la moarte a unei specii, precum prevedere proiectul de lege, este totalmente contrara legilor si practicilor tarilor civilizate din Uniunea Europeana. Decizia dumneavoastra suna ca un apel sangeros nedemn pentru un om politic insarcinat cu luarea deciziilor cu calm si nu pentru a castiga voturile unei parti a opiniei publice".

Presedintele Traian Basescu a facut apel marti la Guvern sa emita o OUG prin care sa stabileasca "un termen scurt sau rezonabil" in care persoanele doritoare sa adopte cainii maidanezi, iar animalele neadoptate in acest termen sa fie eutanasiate.

In continuare, Brigitte Bardot aminteste de eforturile facute de fundatia sa in Romania si da exemplul eficientei acestora, in Brasov.

"De cateva zeci de ani, Fundatia mea incearca sa lucreze in Romania pentru a ameliora gestiunea cainilor maidanezi. Situatia care a rezultat in urma unei epoci in care deciziile expeditive si crude, precum cea pe care o propuneti, a dovedit ineficacitatea lor.

Fara niciun ajutor din partea guvernului, insa cu investitii importante, atat financiare cat si umane, rezultate pozitive sunt vizibile, precum in Brasov.

Ar fi aberant sa pui in pericol toate eforturile intreprinse de atatea asociatii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votata o lege care sa permita continuarea intr-o maniera mai sistematica a controalelor si sterlizarilor cainilor si reducerea numarului lor in acest fel.

Ar trebui sa promovati campaniile de adoptie, pentru ca acesti caini de pe strada sa aiba o sansa de a se integra in comunitate si de a regasi viata de familia pe care au avut-o inainte de a fi aruncati pe strada de predecesorii dumneavoastra.

Ma bazez pe inteligenta si bunul simt al partidului majoritatii pentru a adopta o lege care sa fie conforma cerintelor Uniunii Europene, din care faceti parte acum, din 2007", incheie Bardot.

Actrita a fost in Romania de doua ori, in 2001, cand Traian Basescu era primar general al Capitalei si se declarase de acord cu eutanasierea. Ea a deschis in Romania o filiala a asociatiei sale.


14089 de afisari


oare si americanilor le scrie de fiecare data
nellino [utilizator], Vineri, 6 septembrie 2013, 11:34
+59/71
cand "adorm" un catelus pierdut pe strada?
Franta
bobo21 [utilizator], Vineri, 6 septembrie 2013, 11:34
+58/64
In FRANTA, ca in multe alte tari europene, maidanezii sunt EUTANASIATI. Asa ca, de ce protesteaza dumneaei pentru maidanezii din Romania?
inca 134 de comentarii comenteaza
Cookie Settings