Premierul Victor Ponta a declarat, sambata seara, la Antena 3, raspunzand unei intrebari, ca personal va vota, ca deputat, impotriva proiectului Rosia Montana, precizand insa ca este important ca toate argumentele pro si contra proiectului vor fi prezentate in cel mai transparent for, Parlamentul, transmite Mediafax.

El a spus ca s-a decis trimiterea proiectului in Parlament pentru ca aceasta institutie este cel mai transparent for in care se pot dezbate si se pot lua in considerare toate argumentele, inclusiv cele tehnice, in favoarea sau impotriva exploatarii de la Rosia Montana.

Intrebat despre faptul ca sustinea, in trecut, ca proiectul trebuie respins si despre faptul ca sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, s-a declarat impotriva exploatarii, Ponta a raspuns: "Eu voi vota impotriva, pe considerentele pe care le-am spus".

La insistenta moderatorilor, premierul a reiterat ca va vota, ca deputat, impotriva proiectului: "Votul meu de deputat va fi impotriva". El a subliniat insa ca este important ca toate argumentele pro si contra proiectului sa fie prezentate si dezbatute in Parlament.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca isi va face cunoscuta pozitia personala legata de proiect dupa dezbateri.

Premierul Ponta a declarat, vineri, ca proiectul Rosia Montana, care va intra in dezbatere parlamentara in aceasta toamna, este unul extrem de controversat, de care personal nu este convins, el aratand ca parlamentarii PSD nu vor da un vot politic, ci vor vota fiecare potrivit propriei constiinte.

Proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana a fost aprobat in sedinta de marti a Guvernului si va fi transmis Parlamentului spre adoptare.