Cum faci diferenta intre intepaturile insectelor. De la paianjen si tantar la capusa si albina. Puricii lasa in urma semne rosiatice cu puncte in mijlloc, tantarii pot cauza copiilor bubite cu lichid si rani, iar capusele intra in piele si trebuie scoase rapid. Urmele pe care le lasa pe piele intepaturile insectelor pot fi un indiciu in privinta tratamentelor de care am putea avea nevoie. Pentru cei sensibili, o simpla intepatura de tantar ori purice se poate transforma intr-o adevarata rana, iar muscaturile capuselor sau ale vaduvei negre necesita prezentarea rapida la medic. Cele mai frecvente intepaturi in timpul verii sunt cele de tantari. "Mai ales la copii, in tepaturile de tantar se pot complica cu eruptie alergica (fac basici). Cu toate ca sunt serioase, nu sunt grave. Dupa ce se sparg, trebuie tratate si curatate precum o rana", este sfatul medicului Catalin Popescu, de la Spitalul Colentina din Bucuresti. El recomanda preventiv spray-urile cu DEET (gen Autan), iar pe intepaturi sa se puna o crema cortizonica pentru linistirea inflamatiei, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce sa mancam la cina pentru a avea un somn odihnitor. In copilarie, ni se spunea ca vom visa urat daca mancam anumite alimente, de regula cele care pica greu la stomac. Un studiu al Universitatii din Pennsylvania (SUA) a reusit sa demonstreze ceea ce bunicile si mamele noastre o stiau de mult: daca mananci prost, vei dormi prost. Dintre participantii la studiul efectuat de cercetatorii Universitatii din Pennsylvania, persoanele care au o alimentatie sanatoasa si variata se bucura de un somn mult mai odihnitor, spre deosebire de cei care obisnuiesc sa manance dezechilibrat, adesea chiar inainte de culcare. Exista anumite alimente care au in componenta lor nutrienti ce joaca un rol important in regularizarea somnului, anuntaAdevarul.

Evita bolile verii! Afla care sunt! Zilele insorite plac oricui. Chiar si virusurilor si bacteriilor. Iar daca in preajma se afla si apa, cu atat mai mult. Si te poti trezi, drept suvenir de vacanta, cu o boala grea. Desi asteptat, anotimpul vacantelor aduce si neplaceri. Iar unele sunt foarte mari. E momentul sa pui in practica regulile ele mentare de igiena invatate in clasele primare si sa-ti educi si copiii sa le respecte cu sfintenie. Altminteri, iata ce risti: Caldura si umiditatea creeaza mediul ideal dezvoltarii ciupercilor si bacteriilor. Transpiratia abundenta, prezenta la piscine, stranduri ori la dusuri comune ne pot face cunoscute efectele nedorite ale dermatozei numite pitiriazis. Nu doare, dar pateaza pielea si se scapa greu de ea. Mersul descult pe marginea bazinelor poate favoriza aparitia asa-numitei ciuperci a piciorului, care da mancarimi si sen zatie de arsura, informeazaLibertatea.

Secretele virilitatii de la cel mai faimos expert in libido din lume: doua orgasme pe luna previn atacul de cord. Doctor Ronald Virag, un chirurg cardiovascular francez care s-a specializat in probeleme erectile (el este inventatorul injectiilor folosite in tratarea acestpr probleme) a publicat, recent, o carte care promite sa revolutioneze viata sexuala a barbatilor. Dupa varsta de 50 de ani, mai bine de jumatate dintre barbati au deja probleme cu erectia din cauza vaselor de sange, pe care depun depozite de grasime ce impiedica sangele sa ajunga la penis.Nu ajuta nici faptul ca nivelul de testosteron scade vazand cu ochii. Cu toate acestea, studiile arata ca activitatea sexuala constanta ajuta la imbunatatirea functiei erectile si creste speranta de viata. Doar doua orgasme pe luna, cred cercetatorii, sunt de ajuns pentru a preveni atacul de cord, scrieDoctorulZilei.ro.

Alimente care nu sunt alimente: fructele de padure sunt inlocuite cu praf de insecte si ceaiul la sticla nu contine ceai. Exista mii de ingrediente care se regasesc in alimentatia noastra care nu sunt, propriu-zis, de mancat. De la arome si coloranti artificiali, pana la componente al caror nume este imposibil de pronuntat, ingredientele brioselor, inghetatei sau chiar piureului de cartofi sunt orice altceva, numai mancare nu. Pe ambalajul produselor ambalate care pretind ca au in compozitie afine, rareori se gasesc, cu adevarat, afinele pe care le putem culege noi insine din padure. Este foarte interesant cum un fruct poate fi ￯falsificat￯, secretul fiind putina dextroza, niste faina, o picatura de acid citric, guma de celuloza, maltodextrina, arome artificiale, doua tipuri de albastru, o parte de rosu si gata. Culoarea rosie, care se regaseste si in iaurturile cu fructe, este data de carmin, un aditiv alimentar natural, deoarece este facut prin zdrobirea gandacilor numiti cosenila (acest aditiv se mai regaseste pe etichete si sub numele de E120), anuntaAdevarul.