Adrian Papahagi: "L-am sesizat pe premierul Frantei cu privire la o noua acuzatie de plagiat al lui Victor Ponta, datand din 2010, din cartea unui cunoscut avocat francez, apropiat de socialistii presedintelui Hollande" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757vineri 07 aug 2020

Adrian Papahagi: "L-am sesizat pe premierul Frantei cu privire la o noua acuzatie de plagiat al lui Victor Ponta, datand din 2010, din cartea unui cunoscut avocat francez, apropiat de socialistii presedintelui Hollande"

de Red. Stiri Joi, 11 iulie 2013, 15:40
- a A+
Imagine
Intr-o scrisoare adresata premierului francez, Jean-Marc Ayrault, aflat in aceste zile intr-o vizita oficiala in Romania, unul dintre membrii Miscarii Populare, Adrian Papahagi, semnaleaza un posibil nou plagiat al lui Victor Ponta.


In "Raspunderea in dreptul international umanitar", o carte semnata de Daniela Coman si Victor Ponta si publicata in 2010, paginile 234-235 par a relua integral continutul paginilor 308-309 dintr-o carte semnata de cunoscutul avocat francez William Bourdon.

William Bourdon a fost membru al echipei de campanie a presedintelui Francoise Hollande si este un apropiat al socialistilor francezi.

William Bourdon este un cunoscut avocat francez, specializat in apararea drepturilor omului, in special in cazuri de crime contra umanitatii si victime ale globalizarii. Este stra-stra-nepotul fondatorului grupului Michelin. A fost mai multi ani avocatul sotiei fostului presedinte francez, Francois Mitterrand.

Bourdon a fost un sustinator deschis al candidatilor socialisti la presedintia Frantei, incepand cu Segolene Royal in 2007, devenind in 2012 membru al echipei de campanie a presedintelui socialist Francois Hollande.

Daniela Coman este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti.

Victor Ponta este premierul in exercitiu al Romaniei.

Jean Marc Ayrault a fost condamnat definitiv in 1997 la sase luni de inchisoare cu suspendare si 30.000 de franci amenda pentru fapte de favorizare a unor firme din calitatea sa de primar la Nantes.

Adrian Papahagi si Mihail Neamtu au depus in august 2012 o plangere referitoare la un plagiat comis in aceeasi lucrare semnata de Victor Ponta si Daniela Coman, "Raspunderea in dreptul international umanitar", cu privire la preluarea unor fragmente din alte trei carti , semnate de autori romani. Parchetul a decis neinceperea urmaririi penale in acest caz.


6433 de afisariCum sa fie plagiat?
predel [utilizator], Joi, 11 iulie 2013, 15:52
+43/57
Se vede de la distanta ca fonturile si paginatia sunt diferite.
Mai mult 234 nu-i totuna cu 309
linarel [utilizator], Joi, 11 iulie 2013, 16:32
+25/35
Ca sa nu mai vorbim ca o carte e in l. romana cealalta e in franceza
inca 43 de comentarii comenteaza
Cookie Settings