Avocatul Vlad Stefan Stoica, fost presedinte onorific al Asociatiei pentru promovarea principiilor sociale si democratice ale tinerilor din Romania a fost numit de premierul Victor Ponta la conducerea Cancelariei primului-ministru, informeaza Mediafax. Seful Cancelariei premierului va avea rang de ministru.

Vlad Stefan Stoica este inscris in Baroul Bucuresti din anul 2009, avand un cabinet individual de avocatura.

Cancelaria primului-ministru a fost desfiintata in martie 2009 de Guvernul Boc, fiind reinfiintata in vara lui 2012, printr-o lege emisa de Parlament.

Parlamentul a aprobat, cu amendamente, prima ordonanta de urgenta emisa in mai 2012 de Guvernul Ponta, privind noua organizare in cadrul administratiei publice centrale.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nu prevedea reinfiintarea Cancelariei premierului, insa introducea, printre altele, functiile de ministru delegat pentru Administratia Publica, pentru Dialog Social si, respectiv, pentru Mediul de Afaceri.

Ordonanta a fost insa aprobata in luna iulie, conform procedurii, printr-o lege a Parlamentului care a preluat mai multe amendamente ale senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Unul dintre amendamentele acceptate prevede ca aparatul de lucru al Guvernului este alcatuit atat din Secretariatul General, departamente si alte structuri organizatorice, dar si din Cancelaria primului-ministru.

Atributiile Cancelariei au fost reglementate saptamana trecuta, prin decizie a premierului Ponta.