Victor Ponta si Daciana Sarbu il vor cununa sambata pe avocatul Laurentiu Gorun, fiul adoptiv al fostului lider al lumii interlope din Valcea, Vasile Gorun, supranumit "Vulturul", scrie Libertatea si presa locala.

Victor PontaFoto: Consiliul European

Potrivit publicatiei Argument din Caras Severin, Laurentiu Gorun se va casatori cu fiica deputatului PSD Ion Mocioalca, iar petrecerea va avea loc la restaurantul "Regina Maria", situat pe Domeniul Stirbey Voda.

Publicatia Arena Valceana afirma ca Laurentiu Gorun a studiat la Harvard Law School, Institutul Diplomatic Roman, Arizona Bussines and Real Estate School, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Universitatea "Nicolae Titulescu" si la Universitatea Valahia din Targoviste.

"In ciuda unui trecut intunecat al tatalui vitreg, Laurentiu Gorun a reusit sa isi gaseasca o cale care sa nu il lege de ispravile lui Vasile Gorun. De altfel, si acesta din urma a abandonat o cale a violentei, fiind marcat mai degraba, in ultimii ani, de cele sfinte decat de afacerile dubioase si scandalurile care il consacrasera in Ramnicul anilor '80 -'90", scrie publicatia "Saptamana in Oltenia".

Potrivit acestei publicatii, Laurentiu Gorun si Larisa Mocioalca s-au cunoscut in momentul in care fiica deputatului PSD si-a facut stagiul de pregatire la biroul tanarului avocat valcean. "Nu ne-am cunoscut in facultate. Eu sunt cu cativa ani mai mare decat ea. A venit, ne-am placut si de acolo a inceput povestea noastra", afirma Laurentiu Gornu, asociat la firma de avocatura Drakopoulos din Bucuresti.

"Nu am legaturi cu cei care se invarteau pe langa tatal meu vitreg. Nici nu vreau sa atrag prea mult atentia asupra acestui nume pentru ca poate fi daunator pentru imaginea mea sau a celor apropiati mie. Da, pe Victor Ponta l-am rugat eu sa ne fie nas. Ne cunoastem de ceva vreme, suntem relativ apropiati ca varsta si mi-am permis acest lucru. Eu il vad ca pe Victor, nasul nostru. Nici el, nici Daciana nu o sa fie vesnic in fruntea Guvernului sau in Parlamentul european. Dar cu siguranta vor fi in inima mea si a Larisei", a declarat Laurentiu Gorun, pentru "Saptamana in Oltenia".

Vasile Gorun a fost eliberat din puscarie in iunie 2001, dupa ce a facut patru ani si jumatate de inchisoare.

Supranumit "Vulturul" sau "Dumnezeu", a fost acuzat de santaj, lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice

Potrivit unui articol publicat de Evenimentul Zilei in martie 1998, Vasile Gorun a amenintat, intre 1992 si 1996, 9 persoane, santajindu-le si tilharindu-le.

"Scopul gruparii conduse de "Vulturul" era acela de a obliga victimele sa intocmeasca inscrisuri sub semnatura pentru a crea o aparenta legalitate actiunilor si a acoperi "taxe de protectie", "amenzi", precum si recuperarea unor sume de bani ale persoanelor debitoare, inclusiv dobinda acestor sume, care ajungea si pina la 100%".

In 2010, procurorii DIICOT au destructurat o grupare condusa de Ion Gorun, nepotul lui Vasile Gorun. Gruparea Gorun vizata de ancheta era specializata in comiterea de fraude la firmele de leasing si alte operatiuni financiar bancare frauduloase, prejudiciul ridicandu-se la peste 700.000 de euro, potrivit Libertatea.ro.