Targu Mures: Un bloc cu 10 etaje, evacuat din cauza unui incendiu care a mistuit izolatia termica - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1340luni 21 iun 2021

Targu Mures: Un bloc cu 10 etaje, evacuat din cauza unui incendiu care a mistuit izolatia termica

de V.M. Sâmbătă, 7 iulie 2012, 18:10
- a A+
Locatarii unui bloc cu zece etaje din Cartierul 1848 din Targu Mures au fost evacuati, sambata dupa amiaza, dupa ce izolatia termica de pe fatada cladirii a luat foc, relateaza Agerpres.


Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Horea' al judetului Mures, se pare ca incendiul a izbucnit la magazia unui supermarket din apropierea blocului de locuinte si s-a extins cu repeziciune cuprinzand izolatia cladirii proaspat reabilitata.

La fata locului s-au deplasat opt autospeciale ale ISU, o ambulanta SMURD, 33 de subofiteri si opt ofiteri, care au lichidat incendiul dupa aproape doua ore.

Potrivit ISU, pagubele sunt destul de mari, fiind afectate ferestrele si casa scarii blocului de locuinte, insa nu a existat niciun ranit, cu exceptia a doua persoane au suferit un atac de panica.


5189 de afisariAsa se intampla
raduizol [utilizator], Sâmbătă, 7 iulie 2012, 19:22
+6/6
cand reabilitarea termica a blocurilor se face dupa ureche!
Sunt curios sa stiu daca cei care au facut reabilitarea stiau ca izolatia termica trebuie intrerupta cu benzi perimetrale din placi de vata minerala care sa impiedice in caz de incendiu propagarea focului?
grav
utilizator_ [utilizator], Sâmbătă, 7 iulie 2012, 21:15
+6/6
1. propagarea focului pe fatada este prohibita prin lege si normative [P118].asta inseamna ca au folosit un material cu defecte sau gresit [ foc extins cu repeziciune inseamna ca nu e bine deloc].
de obicei clasa de reactie la foc este ceea ce trebuie avut in vedere.la cum arata a fost probabil clasa E ( adica perfect inflamabil).
2.daca este cladire inalta ori folosesti vata, ori folosesti un sistem agrementat[ si asta hotaraste proiectantul].
daca a fost folosit un sistem agrementat si a luat foc , aia care au dat agrementul sunt buni de plata.
cei care verifica trebuie sa vada asta.
3.ar trebui vazut sa nu mai fie si alte blocuri in situatia asta.
inca 7 comentarii comenteaza