Corina Dumitrescu (48 de ani) a fost propusa in aceasta seara de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Educatiei. Rector al Universitatii private “Dimitrie Cantemir”, Corina Dumitrescu este din iunie 2011 membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societatii civile.

Corina DumitrescuFoto: Agerpres

In 2008, Corina Dumitrescu a fost una dintre propunerile PSD pentru functia de Ministru al Justitiei, propunere respinsa de democrat liberali pe motiv ca nu indeplinea criteriul independentei, fiind sotia unui parlamentar PSD.

Cristina Dumitrescu a fost secretar in Ministerul Justitiei si rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir". Ea este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, parlamentar care a fost membru PD inainte de a se inscrie in PSD, parasind tabara democratilor in momentul in care Traian Basescu a preluat presedintia partidului. Sotul sau, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, este presedintele Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor.

In 2006, ministrul justitiei de atunci, Monica Macovei, a acuzat un lung sir de demnitari ca ar fi permis intrarea in Notariat, fara examen, a unor magistrati, a unor "acoliti" ai PSD-ului si a unor neveste de lideri PSD, printre care Manuela Mitrea si Corina Dumitrescu. Mai multe detalii aici.

Corina Dumitrescu este si presedintele Consiliului Director al Asociatiei Universitatilor Particulare din Romania, care a dat in judecata Ministerul Educatiei pentru rezultatele clasificarii universitatilor. In noiembrie 2011,Ministerul Educatiei a castigat in prima instanta procesul cu Asociatia Universitatilor Particulare din Romania. Rezultatele clasificarii universitatilor arata ca toate universitatile particulare, inclusiv Universitatea Dimitrie Cantemir al carei rector a fost Corina Dumitrescu, sunt in ultima categorie valorica.

Amintim ca in urma cu o saptamana Senatul a adoptat un proiect de lege care faciliteaza desfiintarea facultatilor private de catre fondatori si trecerea intregului patrimoniu in mainile acestora. Actul normativ a fost initiat de Petru Filip (PDL) si Catalin Croitoru (care a anuntat ulterior ca trece de la PDL la PSD) – ambii profesori universitari la Universitatea particulara Dimitrie Cantemir.

Amintim de asemenea ca Senatul “s-a chinuit” luni bune sa o valideze pe Corina Dumitrescu, anul trecut, ca membru CSM din partea societatii civile. Corina Adriana Dumitrescu a fost propusa la CSM de Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Bucuresti - Facultatea de Stiinte Juridice, iar legea educatiei spune ca sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu trebuie sa aleaga intre locul din CSM si functia de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir". Mai multe detalii despre sedinta parlamentara in care a fost validata Corina Dumitrescu la CSM, puteti citi aici: Senat: Corina Dumitrescu a fost validata in functia de reprezentant al societatii civile in CSM. Sedinta de plen a fost suspendata din lipsa de cvorum

Corina Dumitrescu - CV

Corina Dumitrescu lucreaza din 1990 la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, iar din 2007 a ocupat functia de rector al acestei universitati particulare. In 1982 a absolvit Liceul de Chimie din Oradea, in 1990 a obtinut licenta in stiinte juridice de la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. In acelasi an a urmat cursuri de drept comparat la Universitatea Catolica din Leuven, Belgia.

In 1996 a urmat cursuri de drept international la Universitatea Stanford, California. In 1998 a obtinut diploma de Doctor in Drept la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Potrivit CV-ului, Corina Dumitrescu a detinut in perioada 2001-2005 functia de Secretar General in Ministerul Justitiei (functie preluata sub mandatul Rodicai Stanoiu).

Este fondator al Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir” si al Universitatii Euro-Mediteraneene din Porto Roz, Slovenia.

Declaratia de avere

Potrivit declaratiei de avere pe 2011, Corina Adriana Dumitrescu detine impreuna cu sotul sau trei terenuri extravilane si unul intravilan, cumparate in perioada 1999-2008. Mai detine cinci apartamente si o casa de vacanta, un autoturism Grand Cherokee din 2006, un BMW din 2007 si un Logan din 2004 care a fost mostenit.

Corina Dumitrescu are picturi dobandite in perioada 1985-2010 in valoare de 50.000 de euro, precum si bijuterii si un ceas de aur in valoare de 18.000 de euro.

Aceasta a mai declarat doua depozite banzare – unul deschis in 2010 in valoare de 30.000 de Euro si unul deschis 2011 in valoare de 150.000 de Lei. De asemenea, mai detine trei conturi – unul de 2.500 de Euro, unul de 1.500 de Lei si unul de 2.000 de Lei.

La capitolul credite, Dumitrescu a declarat unul ipotecar de 260.000 de Euro contractat in 2008 si scadent in 2018.

In ce priveste veniturile, Corina Dumitrescu a declarat un venit anual incasat de aproape 300.000 de Lei de la Universitatea Dimitrie Cantemir pentru pozitia de profesor-rector si aproape 33.000 de Lei din functia de vicepresedinte al Asociatiei de Cultura “Dimitrie Cantemir”.

Sotul sau, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, a castigat si el ca profesor al universitatii conduse de sotia sa 87.415 Lei, iar pentru functia de deputat a castigat 56.409 Lei. De asemenea, Cristian Dumitrescu a mai castigat 441.552 Lei ca notar public asociat si 23.807 Lei pentru consiliere notar public.

La aceste venituri se adauga sumele de 23.608 Lei si 60.000 Lei din inchirierea unor imobile in 2010. Dumitrescu Cristian a mai castigat 1.700 de Lei din drepturi de autor de la Editura Preuniversitara.

Descarca de aici declaratia de avere a Corinei Dumitrescu

Descarca de aici declaratia de interese a Corinei Dumitrescu