VIDEO Premierul Ungureanu: Laszlo Borbely si-a inaintat demisia. Voi prelua interimar Ministerul Mediului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

VIDEO Premierul Ungureanu: Laszlo Borbely si-a inaintat demisia. Voi prelua interimar Ministerul Mediului

de Red. Stiri Joi, 5 aprilie 2012, 13:32
- a A+
Premierul Ungureanu a anuntat joi, la Radio Romania, ca ministrul Mediului, Laszlo Borbely si-a inaintat demisia, confirmind informatia obtinuta anterior de HotNews.ro pe surse. "Am luat nota de demisia domnului ministru. Scrisoarea mea catre domnul presedinte nu contine o propunere de inlocuire a domnului Borbely cu alt nume, voi prelua interimar portofoliul Mediului", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu. Reamintim ca surse din UDMR sustin ca Attila Korodi sau Borbely Karoly l-ar putea inlocui pe ministrul demisionar .
UPDATE: Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Laszlo Borbely din functia de ministru al Mediului si Padurilor si respectiv, cel prin care Mihai Razvan Ungureanu este desemnat ministru interimar al Mediului.

Declaratii MR Ungureanu despre demisia lui Laszlo Borbely:

  • Domnul ministru Borbely, pe care il cunosc de foarte mult timp, a dovedit demnitate pe tot parcursul activitatii sale guvernamentale si isi poate dovedi nevinovatia
  • Tin sa spun ca l-am apreciat foarte mult. Plecarea sa din Cabinet nu imi produce o senzatie de confort
  • N-am avut ocazia sa fim in acelasi cabinet decat doua luni de zile, am mai lucrat insa impreuna in trecut
  • E un om cu amplitudine politica, un spirit cu care mi-a facut intotdeauna placere sa ma intalnesc
Reamintim ca Borbely a avut joi dimineata o discutie cu premierul Ungureanu la Palatul Victoria. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, solicitase miercuri, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar urmaririi penale fata de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, deputat UDMR. Borbely este acuzat de de trafic de influenta (2 fapte) si fals in declaratii in forma continuata.3493 de afisariRosia Montana nu e de pomana!
deceneus [utilizator], Joi, 5 aprilie 2012, 14:25
+12/14
sa vedem daca are tupeul sa dea avizul pt Rosia Montana dupa ce a declarat in emisiunea lui Hurezeanu ca nu stie nimic despre subiect si asteapta informatii de la ministere ....


si o informatie proaspata despre Rosia Montana: azi Curtea de Apel Alba-Iulia a dat o sentinta irevocabila prin care anuleaza planuriel de urbanism aferente deschiderii minei de aur propuse la Roşia Montană de către compania Roşia Montană Gold Corporation.

Ca urmare Ministerul Mediului se află acum în imposibilitatea continuării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul Roşia Montană.
Rosia Montana
Anonimus [anonim], Joi, 5 aprilie 2012, 13:41
+9/17
Daca acum va aparea avizul pe Rosia Montana treaba e clara
inca 23 de comentarii comenteaza