VIDEO IPP: Senatorul Crin Antonescu are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic in sesiunea parlamentara septembrie - decembrie 2011. Minoritatile si independentii - cea mai buna prezenta la lucrarile Camerei Deputatilor, PDL si UDMR la Senat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3840miercuri 26 ian 2022

VIDEO IPP: Senatorul Crin Antonescu are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic in sesiunea parlamentara septembrie - decembrie 2011. Minoritatile si independentii - cea mai buna prezenta la lucrarile Camerei Deputatilor, PDL si UDMR la Senat

de Alina Neagu Marţi, 21 februarie 2012, 18:16
- a A+
Deputaţii minorităţilor naţionale şi cei independenţi au avut cea mai bună prezenţă la lucrările Camerei Deputaţilor în sesiunea septembrie-decembrie 2011, in timp ce la Senat, grupurile PDL si UDMR sunt primele la capitolul "prezenta", potrivit bilanţului sesiunii parlamentare publicat, marţi, de Institutul pentru Politici Publice (IPP) si citat de Agerpres. Raportul IPP mai arată că în acest moment, cu un an înaintea alegerilor parlamentare, nu există deputaţi care să nu fi participat la niciun vot. In schimb, la Senat, Crin Antonescu - senator PNL de Bucuresti - are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartelă) în sesiunea septembrie - decembrie 2011. El este urmat de senatorul PSD Nicolae Moga, cu o prezenţă de 23%.


Pe prima poziţie în clasamentul prezenţei la lucrarile Camerei Deputatilor se află grupul minorităţilor cu 87%, urmat de grupul independenţilor cu 85,4%. Pe poziţiile următoare se află grupul PDL - 82,4%, grupul UDMR - 75,9%, grupul Progresist - 75,9%, grupul PNL- 69,9% şi PSD - 68,9%. Comparativ cu sesiunile anterioare, media prezenţei la Cameră între septembrie şi decembrie 2011 a fost în scădere cu 5%, ajungându-se la 78% grad de prezenţă raportat la cele 351 voturi finale exprimate în acest interval. Studiul mai arata ca media prezenţei parlamentarilor principalelor partide din opoziţie a scăzut cu aproximativ 5-10% in sesiunea septembrie - decembrie 2011.

În perioada monitorizată, pe ultimele poziţii ale clasamentului general al prezenţei se află, în ordine: deputatul PSD Viorel Hrebenciuc - 3% prezenţă la voturile finale, Florian Popa - PSD - 12% (acesta a participat exclusiv la două zile de vot electronic în Plenul Camerei Deputaţilor, respectiv pe 15 decembrie şi pe 20 decembrie 2011) şi Marin Bobeş - PSD - cu 18% prezenţă la vot.

În ceea ce priveşte prezenţa liderilor de grup , Mircea Duşa, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor conduce detaşat având cea mai mare rată de prezenţă în sesiunea trecută, 93%. Social-democratul este urmat de liderul UDMR, deputatul Máté András - Levente şi liderul PDL, deputatul Mircea Toader, fiecare cu 90%. Pe ultima poziţie continuă să se afle liderul grupului PNL, Călin Popescu-Tăriceanu cu 57% (deputatul a înregistrat însă o creştere cu 10 % faţă de prima sesiune a anului 2011).

La capitolul prezenta in Senat in perioada septembrie - decembrie 2011 , aceasta este de 74,9% raportat la un număr de 218 voturi finale asupra proiectelor/propunerilor legislative din Plen. Procentul trebuie văzut ca reprezentând o creştere de peste 12% faţă de sesiunile anterioare, arată raportul IPP.

Pe prima poziţie în acest clasament se află grupul PDL cu 84%, urmat de cel al UDMR cu 79,7%, PSD - 74,5%, Progresist - 70,4% şi PNL - 66,2%.

Pe prima poziţie, cu cea mai bună prezenţă, rămâne senatorul PDL, Gheorghe David, alături de senatorii Dorel Borza - PDL, Mario Oprea - PNL, Tiberiu Bokor - UDMR, Sorin Fodoreanu - PDL şi Tiberiu Gunthner - UMDR.

La polul opus se află Crin Antonescu - senator PNL de Bucureşti care are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartelă) în sesiunea septembrie - decembrie 2011. El este urmat de senatorul PSD Nicolae Moga, cu o prezenţă de 23%.

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, are cea mai mare rată de prezenţă - 99%. Raportul IPP remarcă prezenţa în creştere la voturile finale din plen a liderului senatorilor liberali Puiu Haşotti cu 86%, cifra fiind cu 20% mai mare faţă de cea înregistrată în prima sesiune a anului 2011.

Raportul IPP mai consemneaza faptul ca in sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2011 nu au existat tensiuni majore între Putere şi Opoziţie.7876 de afisarieu daca lipsesc 1-2 zile
cristi_an [anonim], Marţi, 21 februarie 2012, 18:25
+74/76
foarte probabil sa fiu dat afara... De ce nu este taxat de societatea civila? De ce a fost platit in perioada respectiva?
Ptr ca
Robert [anonim], Marţi, 21 februarie 2012, 18:54
+64/66
- romanilor le plac smecherii care dau bine din gura si la tv
- daca ii ceri unuia sa aiba bun simt si sa treaca la munca - se uita urat la tine si te ia de prost / idealist / etc
- este visul impamantenit in Romania - sa ai bani / putere / si sa nu faci nimic ptr asta, sa ti se de-a, sa nu misti un deget !
- fiecare viseaza sa doarma pana pe la 11-12 ziua , sa fie platit ptr asta !
- "cine-i harnic si munceste, ori e prost ori nu gandeste !" - vorba romaneasca
- poporului ii plac telenovelele si povestile de succes ! cati crezi ca admira pe unul ce munceste 16 ore pe zi? cati crezi ca admira pe unul ca "Belciug" becali?
- sistemul de invatamant e la pamant si valorile morale sunt inecate in mizeria cotidiana, iar societatea e manelizata pe de-a intregul...
-
-
- sa mai continui?
inca 99 de comentarii comenteaza