Primul ministru l-a numit miercuri pe Ilie Bolojan in functia de secretar general al guvernului, in locul lui Radu Stroe, asa cum a anticipat in premiera HotNews.ro.

Bolojan a avut o ascensiune politica fulminanta din 2004, dupa ce, inainte, fusese profesor de scoala ajutatoare comunala si administrator de firma si consilier local in Alesd.

In 2004 a fost ales consilier judetean, un an mai tarziu a fost numit prefect de Bihor, iar acum este secretar general al guvernului.

Ilie Bolojan are 38 de ani si este absolvent de Politehnica. In ultimii doi ani a facut trei cursuri de specializare, doua despre activitatea prefecturala si unul despre descentralizarea administratiei publice.

A fost consilier local in Alesd in perioada 1996-2004, fiind, in aceasta calitate, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al societatii de salubritate din localitate, membru in CA al Liceului Alexandru Roman si in CA al Spitalului Teritorial Alesd.

Potrivit unui comunicat de presa al Executivului, dupa recenta restructurare guvernamentala, "Secretariatul General al Guvernului functioneaza in subordinea Primului-ministru si este condus de un secretar general, inalt functionar public, numit, in conditiile legii, prin hotarare a Guvernului.

Secretarul general al Guvernului este ordonatorul principal de credite pentru aparatul de lucru al Guvernului, cu exceptia Cancelariei Primului-ministru."

Ilie Bolojan va sustine prima sa conferinta de presa saptamana viitoare.