Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a anutat luni ca va candida la functia de primar general al Capitalei, deoarece "toti primarii si consilierii generali au incalcat pactul pentru Bucuresti pe care l-au semnat in urma cu aproape 4 ani, in campania electorala".

Nicusor DanFoto: Agerpres

Lansarea oficiala a candidaturii va avea loc marti.

"Candidez la aceasta functie pentru ca nu vad nicio diferenta intre posibilii candidati si pentru ca toti primarii si consilierii generali au incalcat pactul pentru Bucuresti pe care l-au semnat in urma cu aproape 4 ani, in campania electorala. Candidez pentru ca nu e nicio speranta ca vor respecta ceea ce ONG-urile le cer", a declarat el, pentru HotNews.ro.

Nicusor Dan considera ca "orasul merge intr-o directie gresita": "Nu se poate ca toata lumea sa mearga cu autoturismul, sa se construiasca drumuri la nesfarsit, pentru ca asa nu se vor rezolva problemele de trafic. Avem nevoie de altceva", a adaugat Nicusor Dan.

Asociatia Salvati Bucurestiul a militat in ultimii ani pentru conservarea patrimoniului construit si protejarea spatiilor verzi, atacand in instanta mai multe autorizatii si planuri de urbanism emise ilegal si care vizau demolarea unor cladiri de patrimoniu sau defrisarea de spatii verzi.

Care sunt principalele elemente ale programului electoral propus de Nicusor Dan:

  • Metrou usor pe infrastructura CFR, centura, prioritizare transportul in comun
  • Audit pe cheltuirea banilor din primarie si pe organigrama
  • Director juridic dintr-o mare firma de avocatura, arhitect-sef strain, concursuri deschise tinerilor cu studii in strainatate
  • Curatarea parcurilor de constructii ilegale, punerea in valoare a salbei de lacuri si a Lacului Morii
  • Program serios pentru cutremur
  • Respectarea legii.