VIDEO Vintu a amenintat ca va lua Justitia in mainile sale, a facut teoria agentilor acoperiti din instante si a fost pus in libertate UPDATE SOV a fost eliberat din arest - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674vineri 03 apr 2020
Cum au decis judecatorii Curtii de Apel Bucuresti eliberarea lui SOV si Liviu Luca in dosarul fraudarii Petrom Service

VIDEO Vintu a amenintat ca va lua Justitia in mainile sale, a facut teoria agentilor acoperiti din instante si a fost pus in libertate UPDATE SOV a fost eliberat din arest

de Attila Biro Luni, 14 noiembrie 2011, 20:14
- a A+
Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni 14 noiembrie, recursul formulat de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si ai celorlalti 14 invinuiti din dosarul Petrom Service pentru care Tribunalul Bucuresti a decis, marti 7 noiembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile. In fata magistratilor, Vintu a declarat ca daca va pleca in arest “voi lua justitia in mainile mele". Vintu a declarat ca nu a luat nici un ban de la Petrom Service si a vorbit de presupusi agenti acoperiti din instantele de judecata. Dupa patru ore de deliberari judecatorii Curtii de Apel au decis eliberarea lotului Vintu.


  • Vintu: Eu sunt cel vanat, doar ca de data aceasta miza a crescut putin. Miza este zacamantul de zece miliarde de euro de la Budureasa.
  • Liviu Luca: Daca acuzatiile procurorilor ar fi adevarate, atunci ar trebui sa mi se faca o expertiza psihiatrica
  • Avocat: Sorin Ovidiu Vintu este o persoana bine integrata in societate, are o sursa de venit stabila
  • Vezi o relatare din sala de judecataOra 11:15
Incepe sedinta de judecata. In boxa acuzatilor sunt prezenti Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu si ceilalti invinuiti din dosar. Completul de judecata al Curti de Apel Bucuresti este format din judecatorii Carmen Gaina (presedinte), Paniologu Daniela si Bajan Vasile. Avocatii depun in fata instantei mai multe documente in apararea clientilor. Pentru SOV, avocatul Maian Nazat sustine ca depune documente medicale.

Isi incepe pleadoria avocatul lui Liviu Luca; sustine ca acesta este nevinovat, ca nu a falimentat compania Petrom Service, ca detine un pachet mic de actiuni la acesta companie. Avocatul critica si motivarea Tribunalului Bucuresti, mentionand ca judecatorul a copiat in motivare argumentele procurorilor care au solicitat arestarea preventiva.

Din raportul atasat dosarului rezulta ca Petrom Service a intrat in insolventa din cauza numarului mare de litigii privind drepturile banesti. Raportul lichidatorului RVA Insolvency arata clar ca Liviu Luca si conducerea companiei nu poate fi acuzata de intrarea in insolventa a Petrom Service ", spune aparatorul lui Liviu Luca. Avocatul sustine ca nu exista o argumentatie clara a procurorilor sau a judecatorului de la Tribunalul Bucuresti care sa arate in mod clar ca Liviu Luca este un pericol public pentru societate.

Ora 12:05 Avocata Alice Draghici, cea care il apara pe fostul director al Petrom Service, Mihai Sorin, sustine ca dosarul trebuia instrumentat de DIICOT si nu de catre sectia de urmarire penala a Parchetului General.

Avocata critica si ea faptul ca judecatorul a copiat argumentele procurorilor in motivarea arestarii preventive a clientului sau. In continuare isi sustin pledoariile avocatii celorlalti invinuiti din dosarul Petrom Service: Octavian Turcan, Gheorghe Supeala, Sorin Mihai, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Zizi Anagnostopol, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu.

Ora 13:10 Avocatul Marian Nazat sustine cauza lui Sorin Ovidiu Vintu. In fata instantei, avocatul spune ca el este "chirurgul malformatiilor judiciare ". In debutul pledoariei, avocatul Nazat critica decizia Tribunalului Bucuresti, in special respingerea cererii de recuzare formulata la adresa judecatorului Mitu Stegaru.

Avocatul Nazat sustine ca judecatorul Mitu Stegaru a dovedit prin motivare ca nu este impartial. Avocatul cere instantei sa decida revocarea judecatorului Mitu Stegaru, iar arestarea preventiva decisa la Tribunalul Bucuresti sa fie judecata de un nou complet al aceleiasi instante.

"Sorin Ovidiu Vintu este o persoana bine integrata in societate, are o sursa de venit stabila. In plus, se doreste izolarea sa, desi de doi ani de zile impotriva sa exista in alte doua dosare masuri preventive ce nu permit sustragerea de la urmarirea penala ", spune avocatul Marian Nazat.

Avocatul spune ca in dosar sunt documente primite din Cipru care nu au fost traduse in limba romana, ca procurorii au facut simple speculatii fata de valoarea prejudiciului invocat si ca nu exista expertize contabile. "Din 2009 si pana in prezent ordinea publica nu a fost pusa in pericol de clientul meu. Nu am sesizat din partea societatii civile vreo temere fata de Sorin Ovidiu Vintu daca el ar fi pus in libertate ", mai adauga avocatul Nazat.

Citeste si

Ora 13:35 Procurorul de caz sustine argumentele pentru care Parchetul General solicita respingerea recursului si mentinerea in stare de arest preventiv a lui SOV, Luca si a celorlalti opt invinuiti.

"Hotararea Tribunalului Bucuresti este motivata si respecta rigorile legii. Dupa cum a aratat in fata instantei de fond exista probe si indicii temeinice ca inculpatii au savarsit infractiunile de care sunt acuzati. Cu privire la infractiunile financiare mentionam ca ele sunt probate cu informatiile transmise de comisiile rogatorii, ca probe mai exista si mailuri si declaratii de martori.

Din probele prezentate rezulta ca Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu si Turcan Octavian au avut controlul Petrom Service. Avand in vedere declaratia martorei Marcoci rezulta ca Sorin Ovidiu Vintu se implica direct in conducerea Petrom Service si era si consilierul economic al lui Liviu Luca",
spune procurorul de sedinta.

In continuare prezinta circuitul financiar care a dus la fraudarea companiei si implicarea lui Sorin Ovidiu Vintu. Procurorul sustine ca parchetul detine indicii temeinice ca cei implicati in dosar se pregateau sa comita noi infratiuni financiare in interiorul procedurii de insolventa a PSV Company (fosta Petrom Service).

In continuare, instanta ii invita pe cei 10 invinuiti sa ia ultimul cuvant. Primul este Liviu Luca:
"Daca ar fi adevarate acuzatiile procurorilor atunci primul lucru care trebuie facut este un control psihiatric pentru mine, pentru ca daca as fi controlat Petrom Service atunci nu as fi avut nici un motiv sa trimit banii lui Vintu sau Turcan si puteam sa astept la final de an dividendele. Eu nu detin pachetul de actiuni mentionat de procurori.

Petrom Service a fost tinta unui atac, au fost 18.000 de procese ale salariatilor. Compania are in realitate o datorie catre bugetul de stat de 45 milioane lei. Compania a reusit cu ajutorul colegilor mei din boxa sa scape de cele mai mari probleme. PSV are asseturi importante care daca sunt valorificate poate sa isi plateasca fara probleme toate datoriile. Am cerut avocatilor sa nu mentioneze, dar ca membru al CES eu detin o imunitate conferita prin tratatul de la Lisabona
".

In continuare, Octavian Turcan, Gheorghe Supeala, Sorin Mihai, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Zizi Anagnostopol, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu isi spun ultimul cuvant in fata instantei.

Ora 14:30 Se apropie finalul sedintei de judecata. Sorin Ovidiu Vintu este si el invitat de instanta sa isi sustina cauza:

Eu sunt motivul acestei adunari. Nu am avut o foaie de hartie ca sa imi notez ceva cursiv asa ca am sa spun pe sarite. Primul punct: PSV a fost falimentata de salariati. Salariatii au speculat o scapare din contractul de munca si ajutati de niste avocati inteligenti au deschis aceste actiuni in instanta care au dus la falimentarea companiei.

Pentru a se putea apara, Petromservice a cautat calea legala, dar a fost prea tarziu, pentru ca drepturile salariale acordate erau mai mari decat capitalul societatii. Nu Luca, Vintu sau cei din boxa au falimentat PSV, ci salariatii. Toate afirmatiile procurorilor sunt false. Liviu Luca nu detine Elba Holding.

Daca sustinerile Parchetului ar fi adevarate, directorul OMV austriac ar trebui sa fie arestat, deoarece a cumparat actiuni de la companie la alt pret decat cel al bursei.

 Aceasta este regula. Pretul actiunilor difera daca se cumpara in numar mic de la bursa sau daca se achizitioneaza procente mari prin alte metode. Nu se pot cumpara actiuni de la bursa de catre cineva decat prin niste intermediari iar acea persoana trebuie sa fie agreata de un consiliu national al valorilor mobiliare.

Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice, iar faptul ca eu sunt consilierul economic al lui Liviu Luca nu este descoperirea vreunui functionar de la Parchet, ci reprezinta, mai degraba, un mod de a glumi dintre mine si el, gluma facuta de altfel publica si intr-una dintre declaratiile mele date presei.

Eu sunt cel vanat, doar ca de data aceasta miza a crescut putin. Miza este zacamantul de zece miliarde de euro de la Budureasa.

Ofiterii acoperiti de la Parchet vorbesc cu omologii lor de la Tribunal si sunt de acord - mandatul de arestare este sub masa.

La Curtea de Apel, din cate stiu eu, ofiterii sunt din doi in doi, asa ca s-ar putea sa plec acasa sau s-ar putea sa plec in arest. Daca voi pleca in arest, voi lua justitia in mainile mele
"

Ora 14:45 Isi spune pledoaria si ultimul invinuit, completul se retrage pentru a delibera.

Vintu iese din sala de judecata se intoarce spre jurnalisti si spune ceva despre “gasca de derbedei care va coordoneaza". Fiind in scaunul cu rotile, este impins repede pe holurile Curtii de Apel Bucuresti.

Ora 19:00 Dupa mai bine de patru ore de deliberari judecatorii au decis ca Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si ceilalti invinuiti sa fie pusi in libertate.


9363 de afisari


Rusine!
drsuz [anonim], Luni, 14 noiembrie 2011, 21:13
+30/32
Ce rusine de judecatori are tara asta. Trebuie intreprins cev ca asa nu se mai poate. Noi, cetatenii de rand am ajuns la capatul rabdarii.
egroeg
egroeg [anonim], Luni, 14 noiembrie 2011, 21:03
+27/29
in trei actiuni judecatorul Stegaru a hotarat arestul preventiv pe 29 zile si tot de trei ori instanta superioara l-a eliberat.Sa fi dat dovada Stegaru de exces de zel si ar trebui destituit sau instantele superioare respective au considerat ca SOV si ceilalti sunt un model de onestitate si nu se face sa li se pateze reputatia imaculata?Le este frica cumva ca la alegerile viitoare ajung oamenii lui SOV la carmuire si ce mai conteaza un tun SOV de alte sute de milioane?.Oricum,ce se intampla este o RUSINE...dar cui ii mai pasa ca doar sunt inamovibili.
inca 48 de comentarii comenteaza
Cookie Settings