VIDEO Emil Boc a inaugurat stadionul Cluj Arena: Moment de istorie pentru sport. Gazonul e mai bun decat la National Arena si s-a intonat corect imnul national - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034luni 25 ian 2021

VIDEO Emil Boc a inaugurat stadionul Cluj Arena: Moment de istorie pentru sport. Gazonul e mai bun decat la National Arena si s-a intonat corect imnul national

de V.M. Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 15:06
- a A+
Imagine
Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, la Cluj-Napoca, stadionul Cluj Arena si a taiat panglica impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, in prezenta ministrului Dezoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si a altor oficialitati locale, la inaugurare fiind prezenti peste doua sute de invitati, relateaza Mediafax. Premierul a declarat ca, fata de National Arena din Bucuresti, la Cluj-Napoca "gazonul este net superior, iar imnul national se intoneaza corect".


"Sa fie intr-un ceas bun", a spus seful Executivului in momentul in care a taiat panglica impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

La ceremonie sunt prezente oficialitati locale, alaturi de parlamentari de Cluj, consilieri judeteni, totodata la manifestare aflandu-se si presedinta de onoare a Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas, precum si inalte fete bisericesti.

"Inaugurarea Cluj Arena este un moment de istorie pentru sportul romanesc, pentru Cluj-Napoca. Alaturi de Bucuresti, avem si la Cluj o arena de talie internationala. Este o mare bucurie sa vad ca obiective majore ale Clujului se realizeaza unul dupa altul. Sunt cuprins de emotie si sunt mandru, ca orice clujean, de aceasta realizare care este un exemplu de parteneriat intre Guvern si autoritatile locale. Numai asa se poate reusi", a declarat Emil Boc la ceremonie.

Premierul a adaugat ca a constatat ca gazonul noii arene inaugurate la Cluj-Napoca este "clar mai bun" decat cel de pe National Arena din Bucuresti.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului si-a exprimat speranta ca noua arena va atrage turisti in urma organizarii de competitii sportive si de spectacole. "Interesul Guvernului este sa puna in valoare potentialul turistic al Romaniei", a spus Elena Udrea.

Si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a facut o referire la calitatea gazonului si s-a declarat convinsa ca nu va pleca "cu o brazda de gazon in tocuri" .

Boc a testat gazonul stadionului Cluj Arena tragand cinci suturi la poarta

Premierul a fost invitat de organizatori sa testeze gazonul si sa traga la poarta, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si de consilierii judeteni.

La prima executie, Boc a tras pe langa poarta, dupa care a primit un fular cu insemnele U Cluj si a mai tras de alte patru ori, marcand de fiecare data.

Premierul a spus ca mergea pe fosta arena "Ion Moina" inca din liceu si a incercat sa il imite la loviturile de la 11 metri pe fostul jucator al U Cluj, Tim Campeanu.

"Am vrut sa trag in dreapta jos prima oara, nu am reusit, dar apoi am marcat. Gazonul e bun. Sunt doua diferente fata de inaungurarea National Arena din Bucuresti: gazonul de la Cluj e mai bun si s-a intonat corect imnul national" , a spus Boc.

Acesta si-a exprimat speranta ca noul stadion de la Cluj va gazdui cat de curand meciuri din Champions League.Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si au fost executate de un consortiu de opt firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri si face parte din categoria "Elite", respectand standardele FIFA si UEFA.

Noua arena are si o pista de atletism care poate gazdui competitii internationale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fara TVA, fondurile provenind atat de la Consiliul Judetean Cluj, cat si de la Guvernul Romaniei, acesta din urma alocand 14 milioane de euro pentru constructie.


5564 de afisariBravo dle premier
felix nasty ilici clones [anonim], Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 20:20
+5/11
Inaugurati cat mai puteti :))
NORMALITATEA
Tony [anonim], Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 16:49
+4/4
este prilej de sarbatoare. Nu constructia in sine e valoroasa ci insasi respectarea unor simboluri si a unor cerinte tehnice elementare. Normalitatea trebuie sa existe by default. NU TREBUIE FACUT CAZ DIN NORMALITATE.
inca 24 de comentarii comenteaza