Unul dintre autorii atacurior teroriste desfășurate în Sri Lanka, în urma cărora au murit cel puțin 253 de persoane, a fost anchetat de autoritățile din Australia pentru relația sa cu un membru al organizației Stat Islamic, relatează agenția Dpa, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Abdul Lathief Jameel Mohamed a fost vizat de o investigație în 2014, informează presa australiană.

Acesta a fost anchetat de departamentul pentru antiterorism după ce părăsit țara, având legătură cu Nei Prakash, un recrutor important din cadrul organizației Stat Islamic.

Abdul Lathief Jameel Mohamed a devenit religios și retras în timp ce studia în cadrul universității Swinburne din Melbourne.

Autoritățile suspectează că acesta este unul dintre cei nouă lideri ai teroriștilor sinucigași care au desfășurat atacuri în Sri Lanka.

Cel puțin 253 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Rețeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.