Norul de praf din Sahara, descris de meteologi drept "foarte de dens”, a ajuns deja deasupra României, miercuri.

Praf saharianFoto: Hotnews

Vestul țării a fost prima zonă afectată de ploaia cu praf saharian. La Reșița, dar și în alte zone ale județului Caraş-Severin, în câteva minute mașinile și copacii au fost acoperite cu un praf gălbui, spre roșcat, potrivit B1TV.

Norul de praf saharian a ajuns și în Capitală, mașinile bucureștenilor fiind acoperite de un praf de culoare roșiatică.

Duminică, norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, a cuprins zone importante din Spania, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei. Luni, norul gros de praf a fost împins de vânt spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să atingă atât Marea Britanie și Irlanda, cât și sud-vestul Germaniei, regiunea Adriatică și Balcanii de Vest.

Administrația Națională de Meteorologie spunea că va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil miercuri, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării, spuneau meteorologii.