Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat miercuri că nu există dovezi care să sugereze că atentatele din Sri Lanka au fost comise ca reacție la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, relatează Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare din Sri Lanka, le-a spus marți parlamentarilor de la Colombo că anchetatorii au stabilit că "acest atac a fost comis ca reacție la atacul anti-musulman de la Christchurch" din data de 15 martie.

„Înțelegem că investigația atacurilor din Sri Lanka este în stadiul incipient. Noua Zeelandă nu a văzut momentan dovezi care să susțină această declarație”, a declarat Ardern.

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele din Sri Lanka, în urma cărora cel puțin 320 de persoane au murit, și a oferit o listă cu numele a șapte persoane, presupușii autori ai atacurilor, dar nu a oferit dovezi care să susțină acest lucru.

Cel puțin 50 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme și o „proclamație” de 74 de pagini în care își explică acțiunile.