Un tablou cu Nicolae Ceaușescu se află în biroul unui primar PNL din județul Prahova. Edilul se întreabă „ce e rău în asta?”, în condițiile în care susține că și-a decorat biroul cu tablouri ale unor „conducători ai României care au condus țara asta bine”, scrie Mediafax.

Tablou cu Ceausescu, in biroul unui primar PNLFoto: Facebook/ Tintea Dorinel

„Liberalii care au murit în temnițele comuniste se întorc în mormânt cu un așa primar LIBERAL”, este mesajul postat pe Facebook de un fost consilier local și care însoțește două fotografii făcute în biroul primarului din Podenii Noi, Mihai Alionte.

Pe peretele lateral al biroului primarului este pus un tablou cu Nicolae Ceaușescu.

Mihai Alionte, primar PNL aflat la al doilea mandat, a declarat corespondentului Mediafax că în birou are mai multe tablouri, nu doar cel cu Nicolae Ceaușescu, și nu vede „care ar fi problema”.

„Și care este problema? Am mai multe tablouri. Sunt și cu Carol I, Ștefan cel Mare. Sunt niște conducători ai României care au condus țara asta bine. Trebuie să fugim de istoria României? Nicolae Ceaușescu face parte din istorie. A condus țara asta 25 de ani. A făcut lucruri rele, dar și foarte bune, din punctul meu de vedere. Nu pun însemne fasciste. Ce e rău în asta?”, a declarat Mihai Alionte.

Alionte a spus că are de mult timp tabloul în birou.