Facebook a anunțat că problemele tehnice cu care s-a confruntat rețeaua de socializare și aplicațiile sale - Instagram, Facebook Messenger și WhatsApp - au fost cauzate de o "modificare a configurației de server", informează Mediafax citând The Associated Press.

FacebookFoto: Pexels

"Ieri (miercuri, n.red.), ca urmare a unei modificări a configurației de server, mulți oameni au avut probleme la accesarea aplicațiilor și a serviciilor noastre. Acum am rezolvat problemele și sistemele noastre își revin. Ne pare foarte rău pentru inconveniente și apreciem răbdarea tuturor", se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a companiei Facebook Inc.

Compania nu a oferit alte detalii despre cauza problemelor tehnice, dar anterior a comunicat că problemele tehnice cu care se confruntă rețeaua de socializare nu sunt cauzate de un atac cibernetic de tip DDos (blocarea distribuită a serviciului/distributed denial of service), un mod prin care hackerii întrerup funcționarea unui site.

Numeroşi utilizatori ai acestor servicii online au semnalat miercuri după-amiază probleme privind conectarea în Marea Britanie, în numeroase alte state membre ale Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite, Brazilia, Peru, Columbia şi Mexic.