Aproape 2.000 de kilograme de produse din carne de porc, provenite din Ungaria și descoperite într-un depozit din Timișoara, au fost puse sub sechestru de inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu erau etichetate corespunzător, transmite Mediafax.

Carne rosieFoto: MorgueFile.com

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, 1.868 de kilograme de produse din carne de porc, respectiv slănină, cârnați, kaiser și jambon, au fost descoperite într-un depozit din Timișoara nefiind etichetate corespunzător, în urma efectuării unui control vineri.

„Produsele au intrat în țară din Ungaria cu documente legale, dar marfa nu era etichetată corespunzător din punct de vedere sanitar-veterinar. Atunci când o țară face comerț intracomunitar din toată Uniunea Europeană, trebuie să conțină o ștampilă ovală, iar aceste produse nu aveau acea ștampilă care să ateste că produsele sunt bune pentru comerțul intracomunitar”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, șeful Serviciului pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitar-Veterinară Timiș, Petru Arnăuțu.

Conform reprezentanților DSV Timiș, produsele din carne au provenit de la două firme din Ungaria. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru de către inspectorii sanitar-veterinari.