Anchetă neobișnuită în cazul unei profesoare de limba engleză din Cluj. Aceasta a fost reclamată că a folosit cuvântul „foot” când a predat elevilor de clasa a III-a lecția despre părțile corpului. Și pentru că „oo” se pronunță „u”, mama unui elev a reclamat-o că folosește cuvinte obscene.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt profesoară de limba engleză. Am avut lecția "Human body" la clasa a III a. Cuvantul "foot" (care se regăsește în carte) în limba engleză înseamna "picior, laba piciorului". Acest cuvânt se pronunță "fut", doi de "o" în limba engleză se citesc "u". În ultima saptămână de școala din decembrie, a venit la scoală mama unui elev să mă reclame pe motiv că folosesc cuvinte vulgare la oră. Doamna nici măcar nu a venit la mine, s-a dus direct la director”, povestește ea prin intermediul unei postări Facebook.

Potrivit sursei citate, lucrurile nu s-au rezolvat, chiar dacă i s-a explicat mamei elevului întreaga situație. Porofesoara a primit o invitație la Inspectoratul Școlar pentru a da explicații.

Valentin Cuibus, inspectorul școlar general din ISJ, a confirmat pentru Ziar de Cluj existența sesizării. „Într-adevăr există o sesizare formulată împotriva unei profesoare de limba engleză. Din păcate așa este birocrația. Trebuie să respectăm procedura și să facem verificări. Săptămânal primim sesizări similare. Nu există motive de îngrijorare. Sunt convins că se va lămuri situația”, a declarat Valentin Cuibus.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!