Doi lideri democrați și-au anunțat intenția de candida pentru președinția SUA în 2020. Julian Castro și-a lansat campania sâmbătă, în timp ce Tulsi Gabbard urmează să facă un anunț oficial săptămâna viitoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Castro, 44 de ani, cu origini mexicane, a făcut anunțul în orașul natal San Antonio, din Texas, unde a fost primar în perioada 2009-2014, scrie BBC News. Sloganul său este "One nation, one destiny" (O singură națiune/ Un singur destin).

Este de așteptat ca acesta să fie singurul candidat de origine latino, în vreme ce Tulsi Gabbard este prima femeie hindusă din congresul american.

Castro a fost considerat ca fiind un lider în ascensiune în cadrul partidului, el fiind fiind secretar pentru afaceri interne în administrația președintelui Barack Obama și figurând pe lista de vicepreședinți cu care Hillary Clinton urma să facă tandem în alegerile prezidențiale din 2016.

Cu toate acestea, unii analiști spun că politicianului îi lipsesc notorietatea și charisma, câștigarea atenției publicului nefiind punctul său forte la marile adunări.

Până acum, și-a mai anunțat intenția de a candida fostul congresman John Delaney, în timp ce senatoarea Elizabeth Warren a anunțat și ea că va lua în calcul înscrierea în cursa internă a democraților pentru desemnarea candidatului pe care partidul îl va arunca în bătălia împotriva lui Donald Trump.