​Grupul DIGI/RCS&RDS, cel mai mare operator local de cablu TV și internet fix, a anunțat vineri că va crește, de la 1 martie 2019, preţurile anumitor servicii furnizate, pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor furnizate, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă. Dacă nu sunt de acord cu majorările, clienții pot renunța în termen de 30 de zile, la serviciile contractate fără a plăti penalități. Anul trecut și alți operatori, ca UPC, Telekom sau Orange, au crescut prețurile unor servicii, fără să anunțe public acest lucru.

DIGI creste preturileFoto: RCS-RDS
  • "Avem o ofertă atractivă și bogată de canale TV, formată dintr-o varietate de posturi românești și internaţionale, cât și din posturile proprii de sport, știri, documentare și filme. Prin serviciul Digi TV și canalele noastre Digi Sport, aducem în casele abonaţilor cele mai spectaculoase competiţii sportive: UEFA Champions League, UEFA Europa League, cele mai importante campionate de fotbal din Europa, turnee renumite de tenis și sute de meciuri de handbal și alte sporturi. Asigurăm în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării conexiuni de internet prin fibră optică rapide și stabile, la standarde Gigabit. Lucrăm constant la extinderea reţelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilităţi precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în reţeaua 4G.
  • Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiţi să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, preţurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, preţurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive.", se arată în comunicatul RCS&RDS, care a afișat pe site viitoarele prețuri.

Majorările anunțate de DIGI nu sunt puse pe seama Ordonanței care a crescut taxele în telecom și energie

În comunicatul dat astăzi, majorările anunțate de DIGI nu sunt puse în mod explicit pe seama Ordonanței de urgență 114/2018 care a impus taxa pe lăcomie și a crescut taxele în telecom și energie.

Grupul DIGI a reacționat marți, 8 ianuarie 2019, la acuzațiile făcute luna trecută de Darius Vâlcov privind 'comportamentul incorect' pe care l-ar avea unii operatori telecom, precum Orange, Vodafone și RCS&RDS. Vâlcov nu a spus nimic despre Telekom, acolo unde statul este acționar minoritar.

Despre RCS&RDS, consilierul de stat Darius Vâlcov a spus că ar fi plătit un impozit pe profit de 1577 lei la o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de lei. DIGI a reacționat în această săptămână, precizând că aceste susțineri nu sunt întemeiate și că nu există nicio bază juridică, fiscală sau economică pentru justificarea introducerii noilor taxe "discriminatorii și netemeinice din Ordonanța de Urgență" adoptată luna trecută. "Suntem în curs de evaluare a efectelor OUG 114/2018 asupra activităților noastre și vom adopta eventualele măsuri ce se vor impune.", anunță DIGI.