Yann Moix, un romancier premiat, printre altele, cu Premiul Goncourt, a declarat pentru revista Marie Claire că este ”incapabil” să iubescă o femeie de peste 50 de ani, deși el însuși are 50 de ani, relatează The Guardian. Ulterior acesta a revenit și a spus că este prizonierul gusturilor sale.

Yann MoixFoto: Captura YouTube

”Haideți acum, să nu exagerăm! Nu este posibil... prea, prea bătrâne”, a spus Yann Moix, care a adăugat că femeile de peste 50 de ani sunt ”invizibile” pentru el.

”Prefer corpurile femeilor mai tinere, asta e tot! Sfârșit. Corpul unei femei de 25 de ani este extraordinar. Corpul unei femei de 50 de ani nu este extraordinar deloc”, a spus el, adăugând că preferă să iasă cu femei asiatice, mai ales coreene, chineze și japoneze.

”Poate este trist și reductiv pentru femeile cu care ies, dar tipul asiatic este suficient de bogat, nemărginit pentru a nu-mi fi rușine”, a mai spus Moix.

Reacțiile nu au întârziat să apară, jurnalista și scriitoarea Colombe Schneck, în vârstă de 52 de ani, a publicat o fotografie cu fundul ei pe contul de Instagram și a scris ”Iată fundul unei femei de 52 de ani... ce imbecil ești, nu știi ce ratezi, tu și creierul tău”.

Actrița Marina Fois a glumit pe pe Twitter că este pe cale să împlinească 49 de ani și are la dispoziție doar ”un an și 14 zile” pentru a se culca cu autorul.

Autoarea feministă Mona Chollet a spus că Moix este un ”domn trist”.

Yann Moix a revenit cu explicații după explozia de reacții, spunând că nu simte nevoia de a-și cere scuze și că nu are regrete.

”Nu văd acest lucru ca pe o mândrie, ci aproape ca pe un blestem. Nu este vina mea. Nu suntem responsabili pentru gusturile noastre, pentru înclinațiile noastre”, a spus pentru radio RTL.