Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Anunțul Administrației Prezidențiale vine la scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu refuzul șefului statului de a aproba remanierea a doi miniștri.

Preşedintele Klaus IohannisFoto: Hotnews

La începutul ședinței de guvern de vineri, Viorica Dăncilă a spus că singura situație incertă în pragul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene este creată de șeful statului, care refuză să semneze numirea Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

"Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de jocul politic sau de campanie electorală", a spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze revocarea a doi miniștri, Paul Stănescu (Dezvoltare regională) și Lucian Șova (Transporturi), aceștia demisionând ulterior. Șeful statului a respins și nominalizările făcute de PSD, Olguța Vasilescu la Dezvoltare regională și Mircea Drăghici la Transporturi.